КМДА Київська міська державна адміністрація


17 січня 2017

Запрошуємо на свято «Водохреща» та Чин великого освячення води до Дніпровського району

Запрошуємо на свято «Водохреща» та Чин великого освячення води до Дніпровського району

19 січня усі православні відзначають Хрещення Господнє, яке є завершальним святом різдвяно-новорічного циклу. У Києві традиційне святкування Водохреща відбудеться з 13.30 до 16.00 год  в Гідропарку – біля каплиці на честь Хрещення Господнього (острів Передмостова слобідка, 1). Чин великого освячення води здійснить Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Гарний настрій присутнім, в рамках проведення свята «Водохреща», даруватимуть виступи народних і фольклорних колективів та святкова концертна програма у виконанні  Київського академічного театру українського фольклору «Берегиня».

 Довідково.

Вважається, що на Водохреще вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. Багато киян долучаються до зимового купання, яке є особливо цілющим саме цього дня. Медики попереджають, що купатися людям із хронічними серцево-судинними захворюваннями категорично заборонено. На купання із собою необхідно взяти рушник, теплий одяг та термос з теплим чаєм. Для збереження власного життя не слід вживати спиртне ні до, ні після купання в ополонці.

З метою проведення заходів з нагоди Водохреща на належному рівні відповідними службами міста та району у місцях масового купання буде організована робота рятувальної служби на воді.

Запрошуємо всіх киян і гостей столиці долучитися до Водохреща на території Дніпровського району!

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.