КМДА Київська міська державна адміністрація


31 січня 2017

Розпочато відлік часу до старту Євробачення у Києві

Розпочато відлік часу до старту Євробачення у Києві

Мер Києва Віталій Кличко отримав символічні ключі від Євробачення. Їх, під час урочистої церемонії, яка відбулася в Київській мерії, вручила президент міської ради минулорічного господаря конкурсу – Стокгольма – Єва-Луїза Ерландссон, повідомили в прес-службі мера.

Я радий вітати всіх сьогодні тут, на першому офіційному заході події, на яку ми всі чекаємо і до якої готуємося – Євробачення-2017. Столиця України вдруге прийматиме пісенний конкурс. І мені надзвичайно приємно бути причетним до цього дійства, брати безпосередню участь в підготовці і проведенні Євробачення, - зазначив мер Києва Віталій Кличко. - Бо музику люблять всі. І я переконаний, вона єднає світ. Робить його добрішим, дарує людям настрій. І саме завдяки Євробаченню люди в усьому світі мають можливість - через музику - дізнатися про культуру, характер, вподобання людей в багатьох країнах. І ми всі вдячні Джамалі, завдяки якій минулого року світ знову почув про Україну, оцінив її талант, музику і душу! – наголосив Київський міський голова.

Кличко відзначив, що Київ з радістю чекає на Євробачення і готується до його проведення. Та запевнив, що конкурс відбудеться на найвищому рівні.

 - Сьогодні офіційно розпочався відлік часу до старту пісенного конкурсу. Ми зробимо все, щоб з притаманною українцям гостинністю і душевністю прийняти всіх гостей, які приїдуть на Євробачення-2017. Щоб про Україну і про нашу столицю залишилися яскраві враження і теплі спогади. Щоб іноземні гості, - а їх ми очікуємо понад 20 тисяч, - побачили, яке гарне наше місто, і які відкриті та щирі люди українці, - сказав мер Києва під час церемонії.

 - Ви гідно і яскраво провели Євробачення. Київ приймає естафету! І в травні наше місто стане музичною столицею Європи, - звернувся Кличко до президента міської ради Стокгольма Єви-Луїзи Ерландссон. - Бо, ще раз підкреслю, музика об’єднує людей, - міста, країни, континенти. І це дуже важливо. І особливо важливо сьогодні для України.

Нагадаємо, що основною локацією пісенного конкурсу Євробачення-2017 є Міжнародний виставковий центр, який розташований у Дніпровському районі столиці.

 За інформацією: vechirniykiev.com.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.