КМДА Київська міська державна адміністрація


6 лютого 2017

Закликаємо киян не користуватися власним авто під час снігопаду та віддавати перевагу громадському транспорту

Закликаємо киян не користуватися власним авто під час снігопаду та віддавати перевагу громадському транспорту

Для подолання наслідків снігопаду кількість задіяної снігоприбиральної техніки збільшено. Починаючи з вечора неділі і до нині спецтехніка та бригади з ручного прибирання безперервно очищають та обробляють вулично-дорожню мережу. Роботи ускладнюються безперервним снігопадом, який триває з ночі.  

У роботах з ліквідації наслідків снігопаду на дорогах станом на 9 год. ранку задіяно 22 одиниці техніки та 53 працівники КП «Шляхово-експлуатаційного управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Дніпровського району м. Києва».

У зв’язку із погіршенням погодних умов у понеділок, 6 лютого 2017 року, з 06:00 ранку до столиці обмежено в’їзд великогабаритного транспорту.

Закликаємо киян не користуватися власним авто під час снігопаду та віддавати перевагу громадському транспорту. Це дуже необхідно для якісного та своєчасного прибирання снігу в умовах снігопаду, та значно прискорить роботу комунальних служб і дозволить уникнути виникнення заторів на дорогах міста.

Крім того, в умовах ускладнення погодних умов водіям приватних авто рекомендується дотримуватися правил паркування, зокрема – не залишати приватні авто на узбіччях доріг, аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки.

Якщо ж уникнути поїздки приватним авто не можливо, Управління з питань надзвичайних ситуацій  КМДА закликає водіїв бути уважними та обережними на автошляхах столиці та дотримуватися наступних рекомендацій:

- за можливості, користуватися громадським транспортом;

- при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму;

- дотримуватися безпечної дистанції та швидкості руху;

- пересуватися з увімкненими габаритними вогнями чи протитуманними ліхтарями;

- з особливою обережністю рухатися мостами та естакадами;

- намагатися уникати ризикованих маневрів;

- утримуватися від подорожей на далекі відстані.

Пішоходам рекомендується рухатись тротуарами з обережністю, переходити дорогу тільки в установлених для цього місцях, бути обережними та обачливими.

Довідково.

Нагадаємо, що за прогнозом Українського гідрометцентру, 6 лютого у Києві очікуються сильні снігопади. Вночі ймовірний приріст висоти снігового покриву – 1,5-2 см, вдень – на 2-3 см. Температура вночі 7-9° морозу, вдень близько 5-7° морозу.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами КП ШЕУ Дніпровського району та kievcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.