КМДА Київська міська державна адміністрація


24 лютого 2017

У Дніпровському районі пройшли Українські вечорниці

У Дніпровському районі пройшли Українські вечорниці

Напередодні Масляної в рамках фольклорно-етнографічного огляду «Українські вечорниці» за участю Благодійного фонду «Дніпровський» провели театралізовану презентацію власних виробів до свята «Вареники, вареники, божі хваленики,усі вас хвалять та не кожен варить». Цікаво розповіли про українські традиції та історію українського вареника керівник проекту Галина Шарій та творчі колективи Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району «Березнічанка», «Вербиченька», «Червона калина». На захід були запрошені ветерани Дніпровського району, серед яких: Герої Соціалістичної Праці; представники райдержадміністрації, благодійних фондів, Української спілки ветеранів Афганістану тощо.

Відвідувачі денного перебування Терцентру представили на розсуд компетентного журі неймовірні рукотворні чудеса української кухні та отримали сертифікати в цікавих номінаціях: «Вареники смаколики», «Молодики», «Вичурні вареники», «Крутеники», «Незвичні вареники». За тайними рецептами можна звернутися до Литвиненко Ольги, Скалозуб Валентини, Солонухи Юлії, Мацуєвій Любові, Бойко Лідії та багатьом іншим активісткам 

Такого буйства кольорів у варениках та млинцях Дніпровський район ще не бачив, одна мапа України (кожна область зі своїм відтінком, центром у вигляді мікровареничка та прапором), Беседіної Ольги чого варта.

Представники Київської міської організації ветеранів Афганістану подякували керівнику проекту Галині Шарій за активну громадянську позицію, співпрацю з ветеранськими організаціями, за її невтомність та життєдайність. Галині Іванівні вручили нагороду Української спілки ветеранів Афганістану медаль «За Громадянську мужність».

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики і зв’язків із громадськістю.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.