КМДА Київська міська державна адміністрація


2 березня 2017

«Киянка року 2016»: переможниця в номінації «Любов і милосердя» дніпровчанка Олександра Соя

«Киянка року 2016»: переможниця в  номінації «Любов і милосердя» дніпровчанка Олександра Соя

У Київському академічному Молодому театрі відбувся загальноміський захід із нагоди Міжнародного жіночого дня, під час якого відзначили жінок за вагомі здобутки в професійній і громадській діяльності. Привітав і вручив нагороди переможницям міської конкурсної програми «Киянка року» заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Дорогі жінки, не перестаю захоплюватися вашою багатогранністю. Вам вдається вміло поєднувати в собі і турботливу матір, і люблячу дружину, і відповідального фахівця. Ви досягаєте успіхів у бізнесі, управлінні, науці та в усіх інших галузях. Окремої глибокої поваги заслуговує волонтерська діяльність жінок, які сьогодні долучаються до участі в зоні проведення антитерористичної операції. Вклоняюсь перед їхньою сміливістю й мужністю», – сказав Микола Поворозник.

Він зазначив, що киянки беруть активну участь у розбудові міста та працюють у громадській та благодійній сферах. «Ми пишаємося вами! Ви талановиті керівники, політики, громадські діячки, митці, вчені, неабиякі професіонали у всіх сферах нашого життя. Щиро вітаю переможниць конкурсу «Киянка року», дякую за вашу працю, за витримку та терпіння, за жіночу мудрість та інтуїцію, за те, що ви віддаєте свої здібності, талант, розум на розбудову нашого рідного міста та держави. Бажаю кожній із вас особистого щастя, оптимізму, професійного зростання, сімейного щастя і здійснення всіх ваших планів і задумів!», – наголосив Микола Поворозник.

Переможниці визначалися в 11 номінаціях:

-           «Жінка – лідер року»;

-           «За досягнення жінки у сфері фізкультури і спорту»;

-           «За внесок жінки у розвиток освіти»;

-           «Любов і милосердя»;

-           «Жінка в благодійницькій діяльності»;

-           «Волонтер року»;

-           «За внесок жінки у розвиток національно-патріотичного виховання дітей та молоді»;

-           «За внесок жінки у розвиток сфери соціального захисту»;

-           «Жінка – лідер року»;

-           «Жінка – активна громадська діячка»;

-           «За внесок жінки в розвиток духовності».

Переможницею конкурсу  «Киянка року» в  номінації  «Любов і милосердя»  стала начальник управління праці та соціального захисту населення Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Олександра Соя (на знімку: крайня ліворуч). 

Довідково:

Міська конкурсна програма «Киянка року» започаткована в 2006 році за ініціативи міських громадських організацій жінок. Мета – сприяння підвищенню ролі жінок у суспільному та громадському житті міста. Організаторами конкурсної програми є Департамент соціальної політики Київської міської державної адміністрації спільно з Київським міським Центром роботи з жінками.

Конкурсна програма «Киянка року» проводиться протягом року в два етапи: відбір учасниць конкурсу в районах і на міському рівні. Переможницями програми стають жінки-киянки, які своєю діяльністю сприяють розвитку усіх сфер суспільного життя міста, є неформальними лідерами в різних галузях, впливають на громадське життя міста. Урочисте привітання жінок-переможниць відбувається щорічно напередодні Міжнародного жіночого дня, кожній переможниці вручають диплом встановленого зразка та статуетку «Ніка».

Переможниця в номінації  «Любов і милосердя» начальник управління праці та соціального захисту населення Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Олександра Соя розпочала трудову діяльність у 1988 році. Із червня 2009 року працює в системі соціального захисту населення. За цей час обіймала посади: фахівця з фізичної реабілітації відділення соціально-медичної реабілітації дітей, хворих на ДЦП; завідувача відділенням соціально-медичної реабілітації дітей з ДЦП, розумово відсталих дітей та дітей з ураженням ЦНС, порушенням психіки. З 31 травня 2013 року була призначена директором Територіального центру соціального обслуговування Дніпровського району м. Києва. З серпня 2015 року призначена на посаду начальника управління праці та соціального захисту населення Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. У 2015 році розробила та ініціювала установку та відкриття на території районного Територіального центру першого та другого модулей інклюзивного дитячого майданчика, які включають сенсорні розвиваючі стенди, пісочницю спеціально пристосовану для дітей з особливими руховими потребами та рукохід. Олександра Вікторівна є засновником та співорганізатором районного, а згодом і міського пісенного конкурсу творчих колективів ветеранів «З любов’ю до життя», який проводиться щорічно з метою презентації мистецьких здобутків творчих ветеранських колективів, пропаганди кращих зразків класичного, народного та сучасного мистецтва з орієнтацією на духовні цінності. Бере активну участь та надає підтримку в проведенні Дніпровського районного фестивалю творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повір у себе». Метою фестивалю є демонстрація можливостей дітей та молоді з функціональними обмеженнями, розкриття їх творчого потенціалу, сприяння їх подальшому зростанню.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики і зв'язків із громадськістю за інформацією: kievcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.