КМДА Київська міська державна адміністрація


12 квітня 2017

Громадська рада: звіт за дворічну діяльність

Громадська рада: звіт за дворічну діяльність

Добігає кінця дворічна каденція чинної громадської ради при Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації. І хоча легітимність цього важливого інституту громадянського суспільства триватиме до 4 червня поточного року, голова громадської ради Анатолій Павленко відзвітував про те, що вдалося зробити. Разом із членами ради й її експертами в засіданні взяли участь очільник району Петро Онофрійчук, його заступник Алла Загородня, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, депутати Київради, громадські активісти району тощо.

Звіт голови громадської ради при Дніпровській районній в місті Києві державній адміністрації Анатолія Павленка був достатньо динамічним та самокритичним. Хоча саме цьому складу ради вдалося зробити значно більше, аніж попередникам, Анатолій Микитович, все ж таки, вважає, що на заваді більшій дієвості  в роботі часто ставав брак фаховості з якихось конкретних галузевих питань та нестабільна робота в комітетах. Щодо останніх, то, за словами Анатолія Павленка, довелося скоротити кількість комітетів громради з 6 до 4 (але ефективних), додавши тим, які залишились, напрямків роботи.  Аби посилити кваліфікаційну компетентність ради, на допомогу в її роботі запросили експертів, які суттєво підняли ефективність і якість роботи комітетів у питаннях освіти, житлово-комунального господарства, містобудування, благоустрою, торгівлі та підприємництва, спорту тощо. Анатолій Павленко висловив подяку цим добровільним помічникам – експертам Вірі Янчук, Ярославу Воробйову, Людмилі Шашкіній, Сергію Гребенюку, іншим та  закликав присутніх на засіданні активістів до співпраці. Він наголосив на тому, що до нового складу громадської ради мають бути обрані ті, хто справді прагне наполегливо й фахово працювати, а не популісти. Адже, за його словами, 7 із 35 обраних до громадської ради членів довелося виключити за… тривіальне невідвідування її засідань. Разом із тим, як наголосив доповідач, ефективно працювало правління громадської ради. А от бажаної координації з профільними комісіями, створеними при райдержадмністрації та її структурними підрозділами, як вважає Анатолій Павленко,  досягти не вдалося. Лише 4 члени громадської ради увійшли до складу таких комісій, що, на думку доповідача, було недостатньо.

У своїх виступах голови комітетів громадської ради  Олег Базік, Михайло Кругляк, експерт Віра Янчук та інші, докладніше розповіли про плюси й мінуси в діяльності своїх комітетів. Було чимало виступів і громадських активістів, чинних і колишніх депутатів. Ставилися запитання й до присутнього на засіданні громадської ради голови райдержадміністрації Петра Онофрійчука, на які він давав чіткі відповіді. Петро Васильович схвально висловився щодо діяльності членів громадської ради та її голови, особливо підкресливши їхню готовність до співпраці, активність у відстоюванні інтересів та побажань громади району.

Слід відзначити, що під час цього засідання не обійшлось без моментів, коли градус напруги (за «сприяння» декого з присутніх у залі активістів) значно, але штучно й безпідставно підвищувався. Утім в абсолютній більшості дніпровчан, навіть не членів громадської ради, цілком вистачало й вихованості, й політкоректності, аби не підігравати чиїмось амбіціям, а зберігати  здоровий глузд і толерантність у спілкуванні. Відповідаючи опонентам голова громадської ради Анатолій Павленко зазначив, що  він та його колеги зацікавленні у формуванні більш ефективного, кваліфікованого, ініціативного, відповідального складу нової громадської ради і готові співпрацювати в цьому напрямку з усіма активними дніпровчанами. Але – у правовому полі, з повагою один до одного.

Також на засіданні визначились щодо кількісного складу ініціативної групи з підготовки установчих зборів та участі інститутів громадянського суспільства у формуванні нової громадської ради при Дніпровській райдержадміністрації та висунення кандидатів від нинішньої ради до зазначеної ініціативної групи. До її складу  мають увійти 15 осіб, серед яких 7 – члени нинішньої громадської ради.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики і зв’язків із громадськістю.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.