Головна  →  Новини  →  20 квітня 2017

День цивільного захисту в навчально-виховному комплексі «Домінанта»

День цивільного захисту в навчально-виховному комплексі «Домінанта»

19 квітня в навчально-виховному комплексі «Домінанта» відбувся загальношкільний «День цивільного захисту». Захід проводився з метою практичної перевірки рівня всебічної підготовки навчального закладу з цивільного захисту, а також - підготовки педагогічного та учнівського колективів  до дій у надзвичайних ситуаціях.

За підтримки  начальника Дніпровського районного Управління  Головного Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у місті Києві, полковника Цивільного захисту Ігоря Шилохвоста на День цивільного захисту  в НВК «Домінанта» завітали представники районного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в місті Києві: начальник караулу 16-ї державної пожежно-рятувальної частини Дніпровського районного Управління  Головного Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у місті Києві, майор цивільного захисту Олександр Геєць; командир відділення 16-ї державної пожежно-рятувальної частини, старший прапорщик служби цивільного захисту  Олег Щербак; старший пожежний рятувальник 16-ї державної пожежно-рятувальної частини Анатолій Свербило; пожежний рятувальник 16-ї державної пожежно-рятувальної частини Олександр Шатун.

О 8:00 було зібрано нараду Штабу цивільного захисту НВК «Домінанта» - керівників ланок невоєнізованих формувань, під час якої було прийнято рішення відпрацювати спільні дії під час певної надзвичайної ситуації на тренувально-практичних заняттях.

Сигнал тривоги «Увага ВСІМ!!!» – довгий дзвоник сповістив  про те, що в закладі «виникла» пожежа через займання електропроводки у комп’ютерних класах та спровокувала евакуацію всіх працівників та учнів закладу з приміщення.  Учні та вчителі використали засоби індивідуального захисту, а саме ватно-марлеві пов’язки,  щоб захистити органи дихання від диму, який утворився під час пожежі. Учні 10-х класів продемонстрували правила надання першої долікарської допомоги при опіках та правила користування протигазами в умовах надзвичайної ситуації.

На допомогу у надзвичайній ситуації, що склалася, до закладу прибув пожежний автомобіль з особовим складом працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій. Рятівники-пожежники 16-ї державної пожежної рятувальної частини Дніпровського району продемонстрували показові виступи під час евакуації учнів, що були заблоковані на другому поверсі школи та гасіння осередку пожежі. Створення реальної рятувальної обстановки під час надзвичайної ситуації, безумовно, сприятиме вихованню поваги учнівської молоді до працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій і підвищенню авторитету пожежника-рятувальника.

За інформацією навчально-виховного комплексу «Домінанта»

Перейти до спискуВерсiя для друку