Головна  →  Новини  →  24 квітня 2017

Міжнародний хакатон у НВК №141 «ОРТ»

Міжнародний хакатон у НВК №141 «ОРТ»

З 19 по 21 квітня 2017 року на базі НВК №141 «ОРТ» м. Києва за підтримки Благодійної організації «Освітні ресурси і технологічний тренінг» (ОРТ) та компанії Cisco відбувся міжнародний Хакатон з інтернету речей.

Більш ніж 40 учасників у складі 8 команд з НВК №141 «ОРТ» м. Києва, ліцею «Наукова зміна» м. Києва, інжинірингової школи «Brains and Hands» м. Києва, школи «ОРТ» №94 м. Одеса, НВК №144 м. Дніпра, школи «ОРТ» №41 м. Чернівці, гімназії «ОРТ-Алєф» м. Запоріжжя та Технологічного ліцею «ОРТ» ім. Б.Герцля м. Кишинева працювали над проектами на тему хакатону: "Розумний заміський будинок".

Протягом трьох днів учасники шукали рішення певної проблеми, будувати прототипи інтернет-пристроїв, що можуть бути корисними у заміських будинках, розраховували бізнес складову, створювали відео-презентації своєї роботи. Для побудови прототипу команди використовували комплекти обладнання – Raspberry Pi 3, Arduino UNO, різноманітні датчики, різноманітні матеріали, інструменти. 16 менторів координували роботу учасників, проводили експертні оцінки стану проекту та надавали консультативні послуги командам.

Три дні у НВК №141 "ОРТ" м. Києва було цікаво і гаряче, три дні напруги, дебатів, складної праці, спільної роботи, три дні головний приз чекав команду переможців…

Оцінювали роботу команд: Олексій Бесараб, технічний директор компанії Cisco Україна, Людмила Фінкельштейн, виконавчий директор Благодійної організації «Освітні ресурси і технологічний тренінг» (ОРТ), В’ячеслав Борецький, заступник декана з наукової роботи факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем Київського національного університету ім. Т.Шевченка, Ольга Коршунова, методист відділу STEM-освіти МОН України, Світлана Бовкун, продюсер Kyiv Maker Faire та Олесь Маляревич, депутат Київської міської ради VII скликання.

Дуже складно було визначитись, адже всі учасники продемонстрували чудову командну роботу і важливі та сучасні бізнес-ідеї…

Грамоти і подарунки юним винахідникам , програмістам, дизайнерам і маркетологам  вручав Едвін Глазенберг, представник Всесвітнього ОРТ. Перше місце і приз квадрокоптер отримала команда Технологічного ліцею «ОРТ» ім. Б.Герцля з м. Кишинева за бізнес-проект по створенню розумної теплиці; друге місце і приз осцилограф отримала молодша команда НВК №141 «ОРТ» за презентацію ідеї розумного килимка і третє місце з набором інструментів дісталося, знов-таки, НВК №141 «ОРТ», команді старших школярів і їх «розумній шафі».

Вітаємо всіх учасників за цікаві ідеї і презентації та бажаємо їм успіхів і нових відкриттів!  Цей захід показав, що учні, які навчаються в системі ОРТ, здатні створювати інженерні винаходи і їм є що запропонувати бізнесу.   

Дизайн банерів та інших друкованих матеріалів до хакатону розробили Тетяна Мельничук, викладач інформатики та Юлія Казакова, учениця 11 класу НВК «ОРТ» м. Києва.

*Хакатон - це приклад методології навчання, заснованої на проектах. Слово Хакатон - це термін, який поєднує в собі слово «зламати», тобто пошукове програмування, мастеринг, проектування, прототипування і слово «марафон», що означає тривалу і складну задачу, яка виконується протягом обмеженого періоду часу. Це змагання, де команди працюють над ідеєю, спільною роботою, дизайном, прототипом, і представляють рішення пропонованого завдання.

За інформацією районного управління освіти

 

Перейти до спискуВерсiя для друку