Головна  →  Новини  →  26 квітня 2017

У Дніпровському районі вшанували пам'ять загиблих в аварії на Чорнобильській АЕС

У Дніпровському районі вшанували пам'ять загиблих в аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні вся Україна і світ відзначає 31-ші роковини з дня аварії на Чорнобильській АЕС. Цього дня вшановують героїзм працівників ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників міліції – всіх, хто брав участь у ліквідації цієї техногенної катастрофи, та постраждав від її наслідків. В цей пам’ятний день на території Дніпровського району відбулися заходи із вшанування постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

О 00:55 год у церкві Святого Архангела Михаїла УПЦ (просп. Миру, 16) пройшов поминальний молебень за тими, хто загинув чи помер внаслідок Чорнобильської катастрофи.

          

О 9.30 год відбулась церемонія покладання квітів до Меморіального Кургану «Героям Чорнобиля» на території церкви Св. Архангела Михаїла УПЦ та пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» на території Меморіального комплексу жертвам Чорнобильської катастрофи. У церемонії покладання квітів взяв участь Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та члени Уряду, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації  Геннадій Пліс та керівники структурних підрозділів Київської міської держадміністрації, голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Онофрійчук та його заступник Алла Загородня, ліквідатори аварії на ЧАЕС, родичі загиблих героїв Чорнобиля, представники духовенства та громадськості. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять загиблих учасників ліквідації наслідків аварії.

 

Довідково:

Сьогоднішня дата є нагадуванням про техногенну, екологічно-гуманітарну катастрофу, спричинену вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка відбулась в  ніч на 26 квітня 1986 року. В Україні Чорнобильська катастрофа стала національною трагедією. 

За інформацією управління праці та соціального захисту населення Дніпровської райдержадміністрації, постраждалими від наслідків аварії на ЧАЕС значиться 8 329 дніпровчан, з них 1 460 осіб -  постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи І категорії, 3 344 учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ІІ категорії, 698 потерпілих від Чорнобильської катастрофи ІІ категорії, 777 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ІІІ категорії, 363 потерпілих від Чорнобильської катастрофи ІІІ категорії, 218 потерпілих від Чорнобильської катастрофи ІV категорії, 38 потерпілих від Чорнобильської катастрофи серії Г. Також в районі проживають 843 дитини, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи, 540 дружин (чоловіків), опікунів дітей померлого громадянина із числа ліквідаторів (потерпілих) І категорії  (категорії ІІ або категорії ІІІ), смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою та 48 учасників ліквідації інших ядерних аварій (категорії І, ІІ, ІІІ).

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку