Головна  →  Новини  →  17 травня 2017

Засідання Колегії райдержадміністрації: про соціальний захист дніпровчан та літнє оздоровлення дітей

Засідання Колегії райдержадміністрації: про соціальний захист дніпровчан та літнє оздоровлення дітей

Під головуванням першого заступника голови Дніпровського району Віктора Сушінця 16 травня відбулося чергове засідання Колегії Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації.

Про стан виконання чинного законодавства щодо соціального захисту пільгових категорій громадян доповідала начальник управління  праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Олександра Соя. Насьогодні майже третина населення району (близько 100 тис) має право на пільги. Нині система надання пільг зазнала суттєвих змін. Принциповими змінами стала адресність пільг та спрямування на забезпечення соціальної справедливості. Відповідно змінилися положення щодо умов надання пільг та виплат. Нещодавно внесені зміни і до порядку надання субсидій на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Так при призначенні субсидії будуть враховуватися доходи за 4 квартали, що передують місяцю з якого призначається субсидія (раніше враховували доходи за минулий календарний рік). У разі отримання інформації про прострочену понад 2 місяці заборгованість з оплати послуг, субсидія на наступний період не призначається. Призначення субсидії здійснюється після документального підтвердження про сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію. Збільшено соціальну норму на непрацездатних (пенсіонери, інваліди, інші громадяни, які не працюють з об’єктивних причин). Якщо у помешканні проживає 1-2 непрацездатні людини, соціальна норма, за якою рахуватиметься розмір субсидії, збільшується з 49 до 75 кв м.      

 Крім цього, учасники засідання заслухали інформацію про стан підготовки до літнього відпочинку та оздоровлення дітей Дніпровського району у 2017 році. Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Василь Ільєнко повідомив, що цьогоріч збільшилися обсяги коштів, які виділені з міського бюджету на організацію та проведення оздоровлення дітей. Так на 2017 рік заплановано витратити 41,9 млн грн, що на третину більше ніж у 2016 році (30,6 млн грн).  

За результатами засідання напрацьовано рішення Колегії щодо заходів, спрямованих на забезпечення роботи з соціального захисту жителів району та врахування усіх потреб соціально незахищених громадян. Також передбачено забезпечення належної організації таборів з денним перебуванням на базі загальноосвітніх навчальних закладів, сприяння зайнятості у літній період дітей шкільного віку, особливо із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.  

 Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами управління  праці та соціального захисту населення і відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації

 

Перейти до спискуВерсiя для друку