КМДА Київська міська державна адміністрація


23 травня 2017

Гідропарку повертають славу однієї із найкращих зон відпочинку столиці

Гідропарку повертають славу однієї із найкращих зон відпочинку столиці

23 травня відбулось відкриття реконструйованої центральної алеї «Гідропарку» після капітального ремонту. Мер Києва Віталій Кличко перевірив роботи з реконструкції та зазначив, що до кінця осені буде презентовано проект комплексної реновації усієї території Гідропарку.

«Територія Гідропарку вже більше 20 років не оновлювалася, і ми плануємо повернути цій унікальній території славу однієї із найкращих зон відпочинку столиці. Ці роботи ми вже розпочали», – наголосив мер.

Віталій Кличко підкреслив, що на роботи з реконструкції Гідропарку цього року виділили 11 млн грн.

«Зокрема, тут відремонтували центральну алею та частину прилеглого до неї парку. Особливий метод укладання плитки також дозволив надзвичайно швидко покласти майже 2 тисячі квадратних метрів доріжок. Також ми встановили нове освітлення, висадили дерева та кущі, облаштували нові клумби. Також встановили нову систему поливу», – зазначив мер столиці під час інспекції.

За словами Віталія Кличка, у міста багато планів щодо реновації території Гідропарку.

«Привести до ладу більше 140 га території Гідропарку одразу ми не зможемо. Тому протягом наступних кількох років ми працюватимемо над реновацією Гідропарку. І вже до кінця цієї осені ми збираємося презентувати проект його повного оновлення, а також розрахунок необхідної суми коштів на ці роботи», – розповів мер у коментарі журналістам.

Він додав, що влада міста веде перемовини з міжнародними компаніями щодо інвестицій у побудову на території Гідропарку парку розваг подібного на Діснейленд.

«Ми ведемо переговори з компаніями з Кореї, Австрії, Німеччини, США, аби перетворити київський Гідропарк на рекреаційну зону з парком розваг рівня Діснейленду. І зацікавленість у інвесторів є», – сказав Віталій Кличко.

Довідково:

До дня Києва, працівниками Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дніпровського району на території парку влаштовано 8 250 кв. м доріжок із ФЕМ; відновлено 4500 кв. м газону; встановлено 25 лав та 25 урн; висаджено 29 дерев, 1063 кущі, 13 700 квітів; по периметру партерної частини встановлено габіони, в яких красуються квіти пеларгонії, гнафалуму та сульфінії; також влаштовано вертикальне квіткове оформлення - на стовпах прикріплено 20 термочаш, де висаджено сульфінії. Ізюминкою парку є "Місце для закоханих" - це встановлена лава під деревами сформованими у вигляді серця. Для "дерева закоханих" висаджено дві яблуні Mokuri, з яких сформували серце.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами районного комунального підприємства по утриманню зелених насаджень та  kievcity.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.