Головна  →  Новини  →  2 червня 2017

Обговорили Детальний план територій в межах бульвару Перова, вулиць Стальського, Вершигори та проспекту Ватутіна

Обговорили Детальний план територій в межах бульвару Перова, вулиць Стальського, Вершигори та проспекту Ватутіна

2 червня за ініціативи голови Дніпровської райдержадміністрації Петра Онофрійчука у приміщенні адміністрації відбулася робоча зустріч з депутатами Київської міської ради, представниками Департаменту містобудування і архітектури Київської міськдержадмінстрації, «Інституту Київдормістпроект»,  ПП «Інститут урбаністики» та керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації. Метою заходу було обговорення матеріалів Детального плану територій (ДПТ) в межах бульвару Перова, вулиць Сулеймана Стальського, Петра Вершигори та проспекту Генерала Ватутіна.

Про загальне бачення плану забудови зазначеної території, її архітектурно-планувальну організацію та еколого-містобудівну оцінку, - розповіла представниця ПП «Інститут Урбаністики» Алла Плешкановська. Представник розробника ДПТ детально зупинилась на функціональному призначенні і використанні територій. Доповідач розповіла про заплановане будівництво житлового фонду та закладів освіти, охорони здоров’я, культури, спорту, торгівлі, автостоянок та паркінгів, а також проінформувала про передбачені планом рекреаційні зони – території зелених насаджень загального користування.

Рашид Халілов - представник «Інституту Київдормістпроект» - більш детально зупинився на транспортній схемі означеної території району. Він розповів про передбачену магістральну вуличну мережу на цій території, розвиток рейкового пасажирського транспорту, зауваживши, що на сьогоднішній день пріоритетним є розвиток саме громадського транспорту. Також поінформував про плани побудови 2-х станцій метрополітену на бульварі Перова в межах пішохідної доступності. Доповідач окремо зупинився на питанні Подільського мостового переходу, проінформувавши про ініціативу розробки техніко-економічного обгрунтування правобережних і лівобережних підходів до даного мосту.

Активну участь в обговоренні та обміні думками з цього питання брали депутати Київради: Олена Овраменко, Сергій Артеменко, Михайло Буділов, Тарас Криворучко та Вадим Васильчук.

Також на зустрічі були присутні керівники структурних підрозділів райдержадміністрації - управлінь освіти, охорони здоров’я, культури та житлово-комунального господарства, будівництва, відділів торгівлі та споживчого ринку, з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища, економіки та інвестицій, у справах сім’ї, молоді та спорту, з питань промисловості, підприємництва та регуляторної політики, а також комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень Дніпровського району та «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Дніпровського району м. Києва». Керівники структурних підрозділів надали свої зауваження та пропозиції по своїм галузям.

Підсумовуючи результати зустрічі, голова Дніпровської райдержадміністрації Петро Онофрійчук наголосив: «Потрібно постійно спілкуватись з громадою. Це необхідно для того, щоб люди знали про перспективи розвитку і ті «позитивні зрушення», які  відбудуться в результаті змін. Також завдяки діалогу з громадою буде можливість  обрати найкращий та найбільш економічно вигідний варіант забудови території, враховуючи всі обгрунтовані пропозиції. Наша зустріч - це лише попередній розгляд детального плану територій. Всі напрацьовані зауваження і пропозиції до нього будуть розглянуті, опрацьовані та передані розробнику для подальшого їхнього врахування відповідно до містобудівних умов та обмежень».

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами відділу будівництва, архітектури та землекористування

Перейти до спискуВерсiя для друку