КМДА Київська міська державна адміністрація


7 червня 2017

З головами ОСББ та ЖБК обговорили питання впровадження енергоефективних заходів та управління житловим фондом

З головами ОСББ та ЖБК обговорили питання впровадження енергоефективних заходів та управління житловим фондом

07 червня в приміщенні Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації відбувся інформаційний семінар для голів правлінь ОСББ та ЖБК. Мета заходу – донесення до співвласників багатоквартирних будинків інформації щодо впровадження енергоефективних заходів у будівлях із використанням механізмів міської підтримки, підвищення рівня обізнаності населення та кваліфікації представників ОСББ та ЖБК, а також інформування громади про поточні проблемні питання з управління житловим фондом, зокрема пов’язаних з перевірками ОСББ та ЖБК з питань охорони праці, земельних питань та роботи консьєржів тощо.

Розпочав семінар перший заступник голови Дніпровської райдержадміністрації Віктор Сушінець, який оголосив мету зустрічі, зазначивши важливість даного зібрання, та запросив присутніх до співпраці. Основними спікерами були:  начальник управління розвитку житлово-комунального господарства Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Віра Радченко, радник заступника голови Київської міськдержадміністрації Олексій Тихонов та куратор програми від Комунального підприємства "Київжитлоспецексплуатація" Денис Скоренко.

Присутнім на семінарі головам правління ОСББ та ЖБК розповіли про досвід та перспективи проведення конкурсу проектів з реалізації енергоефективних заходів у житлових будинках міста Києва, в яких створені об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, а також у кооперативних будинках. Окремої уваги було приділено питанню застосування нового механізму реконструкції, реставрації, проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення спільного майна у багатоквартирних будинках міста Києва, положення про яке затверджено рішенням Київської міської ради від 22.12.2016 № 780/1784. Присутніх проінформували про програму безкоштовного встановлення квартирних лічильників для пільгових категорій громадян. Та значну увагу доповідачі приділили поточним проблемним питанням з управління житловим фондом, зокрема пов’язаних з перевірками ОСББ та ЖБК з питань охорони праці консьєржів та земельних питань. До обговорення цих проблемних питань активно долучались присутні голови правління ОСББ та ЖБК, які ставили наболіли питання з практики роботи.

В цілому зустріч виявилась насиченою корисною інформацією, яка сприятиме створенню комфортних умов проживання у оселях жителів району та втіленню в життя важливих проектів у будинках.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами управління житлово-комунального господарства



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.