Головна  →  Новини  →  15 червня 2017

Новонароджені отримали свої перші документи прямо у пологовому будинку

Новонароджені отримали  свої перші документи прямо у пологовому будинку

15 червня в Київському  міському пологовому будинку № 6 (вул. Петра Запорожця, 26 а), що у Дніпровському районі, відбулося урочисте вручення  свідоцтв про народження та довідок про реєстрацію місця проживання новонароджених. Батьки малюків скористалися новим сервісом, який запроваджений Міністерством юстиції України.

Привітали батьків та вручили  перші документи у житті їх малюків - голова Дніпровської райдержадміністрації Петро Онофрійчук та його заступник Алла Загородня, начальник  Головного територіального управління юстиції у місті Києві Станіслав Куценко та начальник Дніпровського районного у місті Києві відділу державної реєстрації актів цивільного стану Оксана Воротнікова.

Нині, кожна родина має можливість зареєструвати дитину іще в пологовому будинку. 

Пологові будинки, в яких можна отримати свідоцтво про народження дитини - тут.

Окрім цього, завдяки новим електронним сервісам, не виходячи з дому можна оформити допомогу при народженні дитини - потрібен лише електронний цифровий підпис.

Скористатися цією послугою можна за посиланням. 

Довідково. Відповідно до Сімейного кодексу України зареєструвати народження дитини необхідно у місячний строк від дати народження. За даними Міністерства юстиції України сьогодні кожен четвертий новонароджений в Україні отримує свідоцтво про народження безпосередньо у пологовому будинку. 

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку