КМДА Київська міська державна адміністрація


19 червня 2017

НАТО відкрило трастовий фонд для реабілітації бійців АТО

НАТО відкрило трастовий фонд для реабілітації бійців АТО

Організація Північноатлантичного договору (НАТО) відкрила трастовий фонд на 2,25 млрд євро для забезпечення реабілітації бійців антитерористичної операції (АТО).

Про це на брифінгу повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Центрального військово-медичного управління – начальник медичної служби Збройних сил Олександр Лабунець, передають Українські новини.

- НАТО відкрило цільовий фонд з проведення медичної реабілітації військовослужбовців з бюджетом в 2,25 млрд євро для закупівлі необхідного сучасного дорогого медичного обладнання, підготовки українських фахівців з реабілітації, розвитку центрів протезування,  – сказав він.

Лабунець додав, що з початку АТО за підтримки країн-членів НАТО 287 українських військовослужбовців пройшли реабілітацію і лікування за кордоном.

Переважно українських військових приймали медичні установи Німеччини, Естонії, Болгарії та Литви.

Він додав, що за підтримки США в Україні вводиться медична інформаційна система “Е-здоров’я”, яка дозволяє вести базу даних поранених військових в зоні АТО і забезпечує доступ до інформації про кожного пораненого для працівників військових і цивільних медустанов.

За інформацією: vechirniykiev.com.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.