КМДА Київська міська державна адміністрація


20 червня 2017

Пляж «Золотий» отримав міжнародну відзнаку

Пляж «Золотий» отримав міжнародну відзнаку

20 червня на пляжі «Золотий», що у Гідропарку, відбулась церемонія підняття «Блакитного прапора». Це – міжнародна нагорода, яка щорічно вручається пляжам і причалам, вода в яких відповідає високим стандартам якості та придатна для безпечного купання. Присутність «Блакитного прапора» говорить про те, що пляж відповідає суворим стандартам якості води та безпеки за міжнародними нормами.

У заході брали участь заступник директора Департаменту  міського благоустрою та збереження природного середовища-начальник управління екології та природних ресурсів Київської міськдержадміністрації Андрій Мальований, голова Дніпровської райдержадміністрації Петро Онофрійчук, його заступник Алла Загородня,  директор Комунального підприємства «Плесо» Денис  Пікалов та інші.

Довідково:

Нагадаємо, цього року вперше відзнаку «Блакитний прапор» отримали три столичні пляжі: «Дитячий», «Золотий» та «Пуща-Водиця». Це означає, що за рішенням незалежного міжнародного журі, вони відповідають 33-ом критеріям стосовно якості води, безпеки і послуг, екологічної освіти та інформації, екологічного менеджменту тощо. Такий екологічний сертифікат видається пляжам 47 країн Європи, Карибських островів, а також – Нової Зеландії, Канади, Африки. В Україні такі сертифікати отримали 10 пляжів, із яких 3 – саме в столиці.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.