Головна  →  Новини  →  13 липня 2017

Підготовка до опалювального періоду 2017-2018 років на оперативному контролі

Підготовка до опалювального періоду 2017-2018 років на оперативному контролі

13 липня в Дніпровській райдержадміністрації відбулось чергове засідання оперативного штабу по підготовці та координації житлового фонду і об’єктів соціальної сфери до опалювального періоду 2017-2018 років. Засідання проходило під головуванням першого заступника голови Дніпровської райдержадміністрації Віктора Сушінця. Серед присутніх були начальник районного управління житлово-комунального господарства Надія Косар, директор комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» Сергій Прогонюк, начальники всіх районних житлово-експлуатаційних дільниць та представники ПАТ «Київенерго», ТОВ «Єврореконструкція», РТМ «Троєщина» ПАТ «Київенерго», РТМ «Позняки» ПАТ «Київенерго» та КП "Київтеплоенерго".

Керівники ЖЕД-ів доповіли про результати підготовки до опалювального сезону, оперативний стан виконання та дотримання попередньо сформованого плану-графіку робіт. Зокрема йшлося про: процес «промивки» опалювальної системи  будинків, наявність та усунення поривів, стан матеріально-технічного забезпечення, усунення зауважень від теплопостачальних організацій в отриманих актах готовності житлових будинків, роботи з утеплення будинків (заміна металевих дверей, вікон, утеплення та ремонт покрівлі тощо). Серед проблемних питань, що озвучили майже всі керівники ЖЕДів, - питання нестачі кваліфікованих кадрів, особливо слюсарів. Також окрему увагу було приділено довготривалим роботам щодо реконструкції тепломагістралі на проспекті Соборності. Віктор Сушінець наголосив на необхідності скласти перелік об’єктів, яких стосується цей процес, донести інформацію до мешканців цих будинків з роз’ясненнями щодо робіт, які ведуться, їх виконавців, складності та тривалості робочого процесу.

Також про результати підготовки до опалювального сезону доповіли представники комунальних підприємств: «По утриманню зелених насаджень Дніпровського району м. Києва» та «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Дніпровського району м. Києва», структурних підрозділів райдержадміністрації з питань освіти, охорони здоров’я, культури, туризму та охорони культурної спадщини.

Наприкінці засідання оперативного штабу Віктор Сушінець ініціював обговорення пунктів Протоколу доручень, напрацьованого під час засідання оперативного міського штабу з підготовки міського господарства до осінньо-зимового періоду 2017-2018 років, від 06.07.2017  № 003/51 щодо:  надання уточнених та узгоджених списків об’єктів, де у 2016-2017рр. було незадовільне теплопостачання; першочергової промивки будинків, у яких виникали проблеми в минулий опалювальний сезон; перегляду та корегування графіків з огляду будинків, з метою прискорення процесу; посилення роботи з головами правлінь ОСББ та ЖБК щодо своєчасної підготовки  будинків до опалювального сезону (з цією метою було вирішено в найближчий час провести робочу нараду з головами правлінь) тощо.

До обговорення цього Протоколу активно долучився представник ПАТ «Київенерго» Сергій Шовгеля, окремо зупинившись на пунктах, що стосуються організації роботи з комісійного обстеження будинків стосовно конструктивних змін, самовільно здійснених мешканцями (знесення перегородок, розширення площі, надбудови та добудови і т.і.). Володіння цією інформацією дасть можливість в подальшому більш точно та обгрунтовано здійснювати нарахування оплати послуг за опалення. Також Сергій Шовгеля підняв питання крадіжок вузлів обліку, вжиття заходів щодо мінімізації таких випадків та відновлювальних робіт.

У робочій обстановці та в процесі активного діалогу були напрацьовані подальші оперативні кроки задля усунення проблемних питань у підготовці району до  опалювального сезону 2017-2018 років.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами районного управління житлово-комунального господарства

Перейти до спискуВерсiя для друку