КМДА Київська міська державна адміністрація


17 липня 2017

Молодь отримала більше можливостей поліпшити житлові умови

Молодь отримала більше можливостей поліпшити житлові умови

Нещодавно у молодих сімей та одиноких молодих громадян віком до 35 років включно, які згідно із законодавством визнані такими, що мають право на поліпшення житлових умов, з’явилося більше можливостей отримати пільговий кредит на будівництво житла. Це стало можливим завдяки збільшенню статутного капіталу Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» (далі – Фонд) на суму 28 млн. гривень (Постанова Кабінету Міністрів України № 316 від 11 травня 2017 року).

Відсоткова ставка по кредиту становить – 14,1% річних, перший внесок – від 10% вартості об’єкту, термін кредитування до 30 років. Умови кредитування є незмінними протягом всього періоду, також передбачено довгострокове погашення без комісій та зборів.

Для реєстрації необхідно написати заяву на отримання кредиту, заповнити анкету Позичальника  та надати такі документи:

- Довідка про перебування на квартирному обліку всіх членів сім’ї (оригінал);

- Довідка про склад сім’ї (Ф-3 ЖЕД) (оригінал);

- Оригінали та копії паспортів повнолітніх членів сім`ї  (1,2 ст. прописка);

- Оригінали та копії довідок про присвоєння ідентифікаційного номера;

- Оригінал та копію свідоцтва про народження дитини (дітей);

- Оригінал та копію свідоцтва про шлюб;

- Довідка з місця роботи із зазначенням займаної посади, часу перебування на такій посаді та розміру заробітної плати, протягом останніх 6 місяців (із поміткою «затримки у виплаті з/п за останні 6 міс. відсутні»);

- Виписку з трудової книжки про місце роботи за останні 3 роки;

- Документи, що підтверджують інші доходи Позичальника (за наявності доходу не за основним місцем роботи), у т.ч. декларацію про доходи на останню звітну дату, завірену податковою інспекцією;

- Згода подружжя (ін. членів сім’ї) на передачу в заставу майнових прав на житло (нотаріально посвідчене), або їх присутність при укладенні договору застави майнових прав/застави квартири;

- Довідка про платоспроможність сім’ї (довідка про доходи).

Більше про Довготерміновий пільговий кредит  на будівництво житла за рахунок власних коштів Фонду в Інформаційній довідці та на сайті www.kyiv.molod-kredit.gov.ua.

Ознайомитись з переліком об’єктів житлового будівництва, в які можуть спрямовуватись кредитні ресурси Держмолодьжитла, можна тут.

За додатковою інформацією звертайтесь за адресою: м. Київ, вул. Максима Кривоноса 2А, корп. 2 (пов.5) або за тел.: 249-36-93.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за інформацією Іпотечного центру в м. Києві та Київській області Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву»



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.