Головна  →  Новини  →  21 липня 2017

Пункти прийому зношених шин (інтерактивна карта)

Пункти прийому зношених шин (інтерактивна карта)

Збільшення кількості автомобілів призводить до накопичення зношених автомобільних шин. Аби не забруднювати середовище краще здати зношені шини у спеціалний пункт. В Києві з 21 березня 2017 року діють 10 пунктів збору зношених шин для подальшої переробки. Адреси можна знайти на інтерактивній карті Комунального об’єднання "Київзеленбуд". 

Кінцевим продуктом переробки автошин є адсорбент вуглецевий (використовується для ліквідації наслідків розливу нафтопродуктів) та гумова крихта – матеріал для штучного покриття дитячих майданчиків.

Довідково.

Згідно з даними Европейської асоціації з вторинної переробки шин (ETRA) в Европі кожен рік утворюється близько 2 млн. тонн амортизованих автомобільних шин. В той час коли об’єм їх переробки не перевищує і 30 %.

Щорічно в Україні накопичується близько 150 тис тонн використаних автопокришок. За статистичними даними лише 8 % з них йдуть на утилізацію, інші ж викидають на неконтрольовані звалища. Лише у місті Києві налічується близько 1 мільйона автомобілів, тому утилізація використаних шин у столиці є дуже гострою проблемою, яка потребує свідомого ставлення і активної участі у її вирішенні.

За інформацією: kievzelenbud.ltd

Перейти до спискуВерсiя для друку