Головна  →  Новини  →  27 липня 2017

Пройшло чергове засідання оперативного штабу з підготовки до опалювального періоду 2017-2018 рр.

Пройшло чергове засідання оперативного штабу з підготовки до опалювального періоду 2017-2018 рр.

27 липня в Дніпровській райдержадміністрації відбулось чергове засідання оперативного штабу по підготовці та координації житлового фонду і об’єктів соціальної сфери до опалювального періоду 2017-2018 років. Засідання проходило під головуванням першого заступника голови Дніпровської райдержадміністрації Віктора Сушінця. Серед присутніх були начальник районного управління житлово-комунального господарства Надія Косар, директор комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» Сергій Прогонюк, заступник відділу роботи із зверненнями громадян Альона Слободяник, керівники  всіх районних житлово-експлуатаційних дільниць та представники ТОВ «Єврореконструкція», РТМ «Троєщина» ПАТ «Київенерго» та КП "Київтеплоенерго".

Керівники ЖЕД-ів традиційно доповіли про оперативну ситуацію щодо підготовки до опалювального сезону, стану виконання плану-графіку робіт з урахуванням того факту, що наразі в районі проходить випробування зовнішніх мереж на щільність. Зокрема йшлося про: обсяги обстеження житлового фонду та отримання актів готовності житлових будинків, процес «промивки» внутрішньої  системи  будинків (з особливою увагою на будинку, де в минулому опалювальному сезоні були проблеми з теплопостачанням), усунення зауважень від теплопостачальних організацій в актах готовності житлових будинків задля отримання в подальшому відповідних актів готовності без зауважень (форми Е-8) тощо.

Також про результати підготовки до опалювального сезону доповіли представники комунального підприємства  «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Дніпровського району м. Києва», структурних підрозділів райдержадміністрації з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища, освіти, охорони здоров’я, культури, туризму та охорони культурної спадщини.

Представники ТОВ «Єврореконструкція», РТМ «Троєщина» та КП "Київтеплоенерго" торкнулися питань,  що стосуються оптимізації та узгоджень графіків спільних обстежень будинків з їхніми інспекторами (що пов’язано з відпускним періодом). Окремо звернули увагу присутніх на те, що отриманню актів готовності не заважає процес випробувань, який наразі ще продовжено на тиждень. Під час доповіді представника КП "Київтеплоенерго" керівник відділу з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища Дніпровської райдержадміністрації Олександр Романець підняв питання спільного відновлення дорожнього покриття при аварійних розриттях.

Сергій Прогонюк, в свою чергу, проінформував присутніх про те, що комунальне підприємство забезпечено необхідними матеріалами, замовлено зимовий одяг для працівників ЖЕДів (який до кінця серпня мають доставити), завезено пісок, наразі вирішується питання щодо поставки солі тощо.

Продовжила роботу засідання штабу Надія Косар, яка донесла до керівників ЖЕДів оперативну інформацію про результати сьогоднішньої наради з новопризначеним директором Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міськдержадміністрації Дмитром Науменко. Одне з головних питань  стосується рейтингу  Житлово-експлуатаційних дільниць за якістю наданих послуг. Окреслено критерії, за якими буде здійснюватися оцінка, а саме:

- як керівники ЖЕДів будуть надавати послуги населенню, коректне ведення діалогу з мешканцями будинків та продуктивне вирішення проблемних питань;

- наявність та використання працівниками ЖЕДів спецодягу та відповідних робочих інструментів;

- наявність та стан приміщення відпочинку працівників ЖЕДів.

Обов’язковою є вимога, що стосується ведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з мешканцями будинків, а саме донесення інформації про:

розрахунок тарифу, обгрунтування та пояснення відповідних цифр тощо. Така інформація повинна розміщуватись ЖЕДами 1 раз на квартал;

графік прибирання сходових клітин;

проведення поточних ремонтних робіт тощо.

Також на нараді йшлося про необхідність вже сьогодні працювати над формуванням Програми  економічного та соціального розвитку м. Києва на 2018 рік.

Наприкінці засідання оперативного штабу заступник відділу роботи із зверненнями громадян Альона Слободяник доповіла про виконавську дисципліну щодо роботи зі зверненнями, які надходять на КБУ «Контактний центр міста Києва 1551». Ситуація розглядалась у розрізі ЖЕДів, з прикладами та конкретними показниками.

Завершуючи чергове засідання оперативного штабу, Віктор Сушінець наголосив на необхідності більш оперативно проводити обстеження готовності житлового фонду до опалювального сезону та окреслив конкретні кінцеві терміни цього процесу. Також Віктор Васильович звернув увагу керівників ЖЕДів на результати перевірки заступником голови Київської міськдержадміністрації Петром Пантелеєвим підвальних приміщень та дитячих майданчиків по деяким районам столиці, закликавши в тижневий термін навести лад на відповідних об’єктах в Дніпровському районі.

У робочій обстановці та в процесі активного діалогу були напрацьовані подальші оперативні кроки задля усунення проблемних питань у підготовці району до  опалювального сезону 2017-2018 років.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами районного управління житлово-комунального господарства

 

Перейти до спискуВерсiя для друку