Головна  →  Оголошення  →  15 серпня 2017

Триває набір до складу присяжних - передбачена матеріальна винагорода

Якщо Ви постійно проживаєте на території, на яку поширюється юрисдикція Дніпровського районного суду міста Києва, та виявили бажання бути присяжним, просимо подавати до Київської міської ради за адресою: вул. Хрещатик, 36, каб. 111 (канцелярія) стіл №4 наступні документи:

  1. Власноручно написану заяву про включення до списку присяжних  Дніпровського районного суду міста Києва (див. зразок).
  2. Ксерокопії паспорта громадянина України (1 - 4 сторінка та сторінка з інформацією про останнє місце проживання) або ксерокопію паспорта громадянина України у вигляді ID-картки  та довідку про реєстрацію місця проживання або місця перебування.

     3.   Документ, що підтверджує відсутність судимостей.

    4.  Документ, що підтверджує відсутність хронічних психічних чи інших захворювань, що перешкоджають виконанню обов'язків присяжного.

 Довідки за телефоном: (044) 202-76-88.

Також звертатися за роз’ясненнями з питань включення до списків громадян бажаючих брати участь у вчиненні правосуддя в якості присяжних у Дніпровському районному суді м. Києва, можна до органів влади:

  1. Територіальне управління державної судової адміністрації в місті Києві: м. Київ,01133,  вул. Лесі Українки, 26 тел./факс: (044)285-18-72,285-19-17, [email protected]
  2. Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація: м.Київ, бульвар Праці 1/1, тел.: 559-10-66, 292-41-24.

Довідкова інформація:

Хто може стати присяжним?

Відповідно до Закону України«Про судоустрій і статус суддів»присяжним може бути обраний громадянин України, який досяг 30 років і постійно проживає на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного суду.

Хто не може бути присяжним?

Присяжними не можуть бути громадяни, які:

1) визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними;

2) які мають хронічні психічні чи інші захворювання, що перешкоджають виконанню обов'язків присяжного;

3) які мають незняту чи непогашену судимість;

4) народні депутати України, члени Кабінету Міністрів України, судді, прокурори, працівники правоохоронних органів (органів правопорядку), військовослужбовці, працівники апаратів судів, інші державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування, адвокати, нотаріуси, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради правосуддя;

5) особи, на яких протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення;

6) громадяни, які досягли шістдесяти п'яти років;

7) особи, які не володіють державною мовою.

Гарантії прав присяжних

Присяжним за час виконання ними обов'язків у суді виплачується винагорода, розрахована виходячи з посадового окладу судді місцевого суду з урахуванням фактично відпрацьованого часу в порядку, визначеному Державною судовою адміністрацією України.

За присяжними на час виконання ними обов'язків у суді за місцем основної роботи зберігаються всі гарантії та пільги, визначені законом. Час виконання присяжним обов'язків у суді зараховується до всіх видів трудового стажу. Звільнення присяжного з роботи або переведення на іншу роботу без його згоди під час виконання ним обов'язків у суді не допускається.

На присяжних поширюються гарантії незалежності і недоторканності суддів, установлені законом, на час виконання ними обов'язків із здійснення правосуддя.

За інформацією Постійної комісії Київради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції

Перейти до спискуВерсiя для друку