Головна  →  Новини  →  15 серпня 2017

Засідання Колегії райдержадміністрації: освітяни активно готуються до нового навчального року

Засідання Колегії райдержадміністрації: освітяни активно готуються до нового навчального року

Під головуванням очільника Дніпровського району Петра Онофрійчука 15 серпня відбулося чергове засідання Колегії Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації.

Розглянуто питання щодо готовності закладів освіти Дніпровського району м. Києва до нового 2017-2018 навчального року. Як зазначила начальник районного управління освіти Наталія Іваніна, насьогодні, освіта в місті Києві і, зокрема в Дніпровському районі, піднімається на новий, більш якісний рівень. Зміцнюється матеріальна база установ, удосконалюється і розвивається мережа закладів освіти, якісно змінюється на краще система навчання, виховання школярів та дошкільнят. Головна мета – створити повноцінний комфортний освітній простір. Комфортний у всіх сенсах – і з точки зору облаштування та технічного забезпечення шкіл, і з точки зору наповнення навчального процесу. 

Підготовка закладів освіти району до нового навчального року передбачає як підготовку матеріально-технічної бази навчальних закладів (будівельні роботи -реконструкція, капітальний ремонт із запровадженням енергоефективних заходів тощо, встановлення обладнання та програмного забезпечення, створення умов для інклюзивного навчання,  створення безбар’єрного простору в таких проектах), так і  належне кадрове забезпечення, підготовку педагогів до реалізації нових освітніх програм та матеріалів для першого класу Нової школи, забезпечення новими підручниками тощо. 

З метою підготовки до нового навчального року протягом літа у Дніпровському районі реалізовуються загальноміські програми: «Заміна вікон у загальноосвітніх навчальних закладах», «Відновлення ДНЗ», «Капітальний ремонт харчоблоків із заміною обладнання у навчальних закладах». Крім цього, проводяться капітальні ремонти та реконструкція навчальних закладів району, придбання необхідного обладнання (комп’ютерна, мультимедійна техніка, меблі) та дрібних побутових товарів (миючі засоби, текстильні вироби, посуд тощо) і канцелярії (фліп-чарти, шкільні журнали, табелі, папір, папки, блокноти тощо).  Також здійснюється реалізація грантового мікропроекту «Покращення умов надання послуг дошкільної освіти та створення додаткових місць у дошкільних навчальних закладах  Дніпровського району міста Києва», що проводиться в рамках проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури Українського фонду соціальних інвестицій V» та фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччини через Німецький банк розвитку KfW.

Більш докладно про підготовку закладів освіти Дніпровського району до 2017-2018 навчального року у презентаційному матеріалі

За результатами розгляду напрацьовано рішення Колегії щодо вжиття заходів, спрямованих на прискорення завершення у дошкільних, загальноосвітніх  та позашкільних навчальних закладах капітальних та поточних ремонтних  робіт, пов'язаних із підготовкою до нового навчального року та опалювального сезону, забезпечення завершення  капітальних ремонтів спортивних стадіонів та майданчиків. 

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Колегії

Перейти до спискуВерсiя для друку