Головна  →  Новини  →  16 серпня 2017

Департамент охорони здоров’я: краща профілактика кору у дітей – вакцинація

Департамент охорони здоров’я: краща профілактика кору у дітей – вакцинація

Столиця в достатній кількості забезпечена вакцинами проти кору. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров’я, закликаючи киян щепити своїх дітей, щоб ефективно убезпечити їх у період можливого спалаху хвороби.

За офіційними даними, з початку року в Києві зареєстровано 20 випадків захворюваності на кір, десятеро дітей – госпіталізовано. І хоча летальних випадків вдається уникати, медики наголошують, що кір – небезпечна інфекційна хвороба, через яку страждають і дорослі і діти.

Серед ускладнень кору – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору тощо. Кір легко передається від людини до людини. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди – нежить, температуру, кашель, а приблизно за тиждень з’являється висип – спочатку на голові, далі на верхній та нижній частинах тулуба.

Дуже важливо вчасно звернутися до лікаря, тому що лише фахівець може поставити точний діагноз і призначити ефективне лікування.

У Департаменті охорони здоров’я запевнили, що наразі столиця забезпечена комбінованою вакциною для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи «Пріорикс» у достатній кількості. Щоб щепитися, необхідно звернутись до медичного закладу первинної ланки за місцем реєстрації. Дітям до 18 років щеплення КПК в Україні роблять безкоштовно.

За інформацією: kievcity.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку