Головна  →  Новини  →  23 серпня 2017

На вул. Тампере, 7-А відкрився дитячий садок НВК №141 "ОРТ"

На вул. Тампере, 7-А відкрився дитячий садок НВК №141 "ОРТ"

23 серпня, в День Державного Прапора України, після завершення капітального ремонту урочисто відкрито підрозділ «дошкільний навчальний заклад»  комунального навчального закладу «Навчально-виховний комплекс № 141 «ОРТ» (вул. Тампере, 7-а).

На свято з нагоди відкриття дитячого садочка завітали: директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Олена Фіданян, голова Дніпровської РДА Петро Онофрійчук, його профільний заступник Алла Загородня, депутати Київради Ярослав Горбунов та Олесь Маляревич, Генеральний директор представництва Всесвітнього ОРТ в країнах СНД та Балтії Давід Беніш.

У закладі функціонуватиме 6 груп, що забезпечить місцями 115 дітей дошкільного віку. Завдяки цьому значно поліпшиться забезпеченість місцями в дошкільних закладах мікрорайону «Дарницька площа» та сприятьме розвантаженню найближчих дошкільних навчальних закладів.

У ДНЗ обладнано сучасні ігрові кімнати та спальні, медичний кабінет, кабінет психолога, спортивний та музичний зали,  сучасні ігрові та спортивні майданчики, харчоблок з сучасним технологічним обладнанням.

Реалізація такого потужного освітнього проекту стала можливою завдяки договору про співробітництво у сфері освіти між Дніпровською РДА та благодійною організацією World ORT (Всесвітній ОРТ).

 World ORT вже понад 130 років підтримує розвиток технологічної освіти в багатьох країнах світу. Всього на ремонтні роботи по відновленню ДНЗ витрачено 1 мільйон доларів США, а на закупівлю обладнання – близько $150 тисяч доларів США спонсорських коштів.

Враховуючи те, що батьки випускників підрозділу «дошкільний навчальний заклад» зорієнтовані на продовження навчання в наступному підрозділі НВК («школа І ступеня»), під час навчально-виховного процесу заплановано застосування елементів STEAM-освіти (з використанням відповідного обладнання).

Вихованцям ДНЗ буде надано можливість поряд із традиціями та культурою народу України ще й ознайомитися з певними традиціями на культурою Ізраїлю.

 Довідково.

Комунальний навчальний заклад «Навчально-виховний комплекс № 141 «Освітні ресурси та технологічний тренінг» міста Києва (дошкільний навчальний заклад-школа І ступеня- спеціалізована школа ІІ ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов та інформаційних технологій-технологічний ліцей) створений відповідно до рішення Київської міської ради від 13.11.2014 № 375-1/375-1.

STEAM (S - science, T - technology – Е-engineering – М-mathematics). Акронім STEM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics). Це напрям в освіті, при якому в навчальних програмах посилюється природничонауковий компонент + інноваційні технології. Технології використовують навіть у вивченні творчих, мистецьких дисциплін.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Управління освіти РДА

Перейти до спискуВерсiя для друку