КМДА Київська міська державна адміністрація


31 серпня 2017

Відбулась серпнева (не)конференція 2017 у форматі EdCamp Ukraine керівників навчальних закладів Дніпровського району

Відбулась серпнева (не)конференція 2017 у форматі EdCamp Ukraine керівників навчальних закладів Дніпровського району

30 серпня у Міжнародному виставковому центрі (пр-т Броварський, 15) відбулася серпнева (не)конференція керівників навчальних закладів Дніпровського району «Нова українська школа – європейський простір освіти для сучасних школярів».

Цього разу у прагненні змінювати освітній простір зустріч освітян була у форматі #EdCamp! І це завдяки натхненнику руху EdCamp в Україні Олександру Елькіну та його чудовій команді вдалося створити простір для інтенсивного навчання, обміну досвідом та неформального спілкування!

З вітальним словом до учасників (не)конференції звернувся голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Онофрійчук, його заступник Алла Загородня та начальник управління освіти Наталії Іваніни.

(Не)конференція у форматі #EdCamp це, перш за все, – круті спікери, експерти та експертки. З директорами шкіл та завідувачами дитсадків ділилися своїми історіями про те, як освіта впродовж життя допомагає їм відповідально змінювати світ, були: Любов Гринь - учителька початкових класів СЗШ №99, Олесь Маляревич - випускник НВК №141 «ОРТ» Дніпровського району, ініціатор створення спортивного клубу «Юніор Русанівка», директор ТОВ «Кіномедія», депутат Київської міської ради, перший заступник голови Постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, Марина Кінах - громадський діяч, Заслужений журналіст України, Альона Парфьонова - співзасновниця громадської організації «Батьки SOS», Олег Панюта - тележурналіст, ведучий аналітичної програми «События недели» на телеканалі «Україна», Наталія Ковалко - учений, доктор PhD, адвокат, громадська діячка, Тетяна Піскарьова - заслужена артистка України, співачка, Оксана Мерінова - голова Об’єднання батьків школярів Дніпровського району, Костянтин Грубич - журналіст, автор ділової гри для підлітків «Клас-юніор-бізнес», ведучий дитячих програм на телебаченні, автор та ведучий програм «Сніданок з 1+1», «Смачна країна», лауреат Національної премії «Телетріумф».

Натхненники руху EdCamp Ukraine в Україні Олександр Елькін та його чудова команда підготували надихаюче відеозвернення.  А від Заслуженої артистки України Тетяни Піскарьової освітяни Дніпровського району отримали подарунок - Гімн освітян Дніпровського району.

Керівники закладів освіти самі обирали для себе майстер-класи та тренінги. Серед експертів були: Олена Тараріна - президент Східноукраїнської асоціації арт-терапії, бізнес-тренер, коуч (майстер-клас «Мотиваційна провокація. Способи активації мотивації»); Олена Чинок - директор НВК «Гармонія» (майстер-клас «Інтегральний світ в освітньому просторі школи. Що? Для чого? Як?»); Сергій Горбачов - директор СШ №148 («Як дошкільна освітня проблема може покращити імідж закладу», тренінг); Катерина Гольцберг - психолог Професійної асоціації дитячих психологів «ПАДАЛ» («Диференційований підхід у навчанні: як уникнути стресу і не втратити у навчанні», майстер-клас); Наталія Чуприна - автор «Школи освітнього коучингу», сертифікований тренер, фасилітатор («Методи фасилітації: Кругла методика. Ігри інтегральної освіти», тренінг); Іветта Делікатна - співзасновник філії Університету Сингулярності у Києві («Яким буде світ у 2050 році? Як до цього підготуватися?», лекція); Ірина Гондюл - директор СЗШ №158 («Що робить керівника закладу освіти МУДРИМ», майстер-клас); Віта Пісна - завідувач ДНЗ №361 «Софія» («Розвиток соціальних навичок та командного духу як шлях готовності до інноваційної роботизації», тренінг).

Об’єднатися в неформальні команди та отримати неймовірні відчуття, проходячи освітній квест «Шукаю ключ до формули нової української школи. Відчуваю! Думаю! Дію! Надихаю!» допомагали Марина Ларіонова - заступник директора школи І ступеня №330 «Русанівка» та Людмила Масюк - методист РНМЦ. Форма освітнього квесту допомогла педагогам відчути запал гри і змагання, знайти неочікувані відповіді на незвичайні запитання, перевірити знання Концепції нової української школи та випробувати навички XXI століття.

АРТ-перформанс «Створюю новий освітній простір школи і дитсадка» допомогла створити Наталія Макарова - художник, дизайнер. Ця локація була на майданчику біля Центрального входу до Міжнародного виставкового центру, де ще три місяці назад вирувало емоціями «Євробачення». Вислухавши поради дизайнерки, директори та завідувачки садочків стали за мольберти та створили кожен новий освітній простір для свого закладу.

Освітяни із задоволенням взяли участь у благодійній акції «Учительство – дітям». Кожен учасник (не)конференції у форматі #EdCamp отримав сертифікат учасника, а кожен учасник квесту – диплом за квест! Окрім того, кожен мав унікальну можливість поспілкуватися за горнятком кави або чаю з колегами, сфотографуватися на пам'ять з друзями або наодинці у дизайнерській фотозоні з атрибутами Нової української школи «Я будую нову українську школу», «Я інвестую в освіту», «Мрію, надихаю, дію!», «Я агент(ка) змін!» та залишити творчий відгук про конференцію.

Загальним фотофлешмобом із сертифікатами, з малюнками за результатами АРТ-перформансу – так емоційно, надихаюче закінчилася освітянська зустрічі.

За інформацією управління освіти Дніпровської РДА

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.