КМДА Київська міська державна адміністрація


7 вересня 2017

Спортсменів та фахівців фізичної культури і спорту Дніпровського району привітали з професійним святом

Спортсменів та фахівців фізичної культури і спорту Дніпровського району привітали з професійним святом

07 вересня, напередодні Дня фізичної культури і спорту, в Дніпровській райдержадміністрації відбулась урочиста церемонія нагородження кращих представників цієї сфери. Заступник очільника району Алла Загородня та начальник районного відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Василь Ільєнко привітали з професійним святом спортсменів, тренерів, фізкультурників, ветеранів спорту, працівників організацій та установ фізичної культури і спорту та прихильників здорового способу життя. 30 фахівців фізичної культури і спорту та спортсменів району отримали відзнаку відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації у вигляді нагородної тарілки.

У вітальному слові Алла Вікторівна зазначила, що в усі часи саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки дає здоров'я, він загартовує характер і волю. «Фізичне виховання – це здоров’я нації. Отож, наше спільне завдання – залучати в спортивні зали, на майданчики якнайбільше дітей, молоді, їх батьків, але найголовніше – створення для цього відповідних умов: підтримка фізкультурно-спортивного руху та зміцнення матеріально-технічної бази спортивних закладів району», - сказала Алла Загородня.

Василь Ільєнко долучився до привітань, відзначивши: «Дніпровський район завжди славився своїми спортивними талантами. Цьогорічний День фізичної культури та спорту  відзначається у світлі  успішного виступу національної збірної команди України на Всесвітній універсіаді, що нещодавно завершились у Тайвані. Наша команда виборола 36 медалей і посіла шосте загальнокомандне місце. Свій вагомий внесок до цього здобутку зробила і вихованка районної дитячо-юнацької спортивної  школи № 16 Ірина Геращенко, яка виборола срібну медаль у стрибках в висоту. Її подруга і теж вихованка цієї школи Юлія Левченко показала ще кращий результат та стала другою на Чемпіонаті Світу в Лондоні, виконавши норматив Заслуженого майстра спорту України з результатом - 2м 1см».

Наприкінці урочистостей Алла Загородня ще раз звернулась до присутніх з найщирішими вітання з нагоди свята та побажала їм міцного здоров’я, олімпійського довголіття, спортивних та життєвих перемог, плідної праці та успіхів в усіх звершеннях.

Довідково.

Святкування Дня фізичної культури і спорту в Україні припадає на другу суботу вересня (Указ президента від 29 червня 1994 року № 340/94). В 2017 році День фізичної культури і спорту України припадає на 9 вересня.

Спортивне життя Дніпровського району досить змістовне та різноманітне. В районі культивується близько 50 видів спорту. Тож кожен бажаючий може обрати для себе той вид, який йому до вподоби. Збережено мережу дитячо-юнацьких спортивних шкіл, яка на сьогодні налічує 12 закладів. Крім того, в районі діють 48 спортивних клубів, з яких - 13 комунальної форми власності, що входять до мережі клубів Центру по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання.

За три останні роки тренерами в Дніпровському районі підготовлено: 339 спортсменів першорозрядників, 175  кандидатів у майстри спорту України, 21  майстра спорту України, 6-х  майстрів спорту міжнародного класу.          

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами відділ у справах сім'ї, молоді та спорту Дніпровської РДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.