КМДА Київська міська державна адміністрація


18 вересня 2017

В парку "Перемога" відбулася акція «Рятівник завжди поруч»

В парку "Перемога" відбулася акція «Рятівник завжди поруч»

16 вересня, напередодні Дня рятівника, у парку культури і відпочинку «Перемога» відбулася акція «Рятівник завжди поруч». Урочисте відкриття заходу розпочалося з привітань начальника Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС) України у м. Києві Андрія Ватоліна, заступника голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Алли Загородньої та голови ветеранської організації Головного управління ДСНС міста Києва Геннадія Писаренко.

В парку «Перемога» розгорнулося справжнє пожежне містечко. Кияни та гості столиці мали змогу увійти до світу пожежно-рятувальної справи, побачивши  зсередини, чим же насправді «дихають» вогнеборці. Рятувальники на території парку розгорнули більше 20 майданчиків та продемонстрували малечі та їх батькам можливості Служби порятунку «101». Майданчик «Хімічної лабораторії» привернув увагу дітей своїми яскравими костюмами хімічного та бактеріологічного захисту. На майданчику «Психологічної служби» проводились тренінги з малечею та роздавались різноманітні буклети на пожежну тематику. Діти малювали зображення, використовуючи усю кольорову гамму, що повністю передавало їхній настрій та емоції. На майданчику «Піротехнічної служби» 1-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України малюки із захопленням слухали про вибухонебезпечні предмети. Дуже сподобалось дітям спорядження піротехніків, яке вони з радістю приміряли на себе. Юні МНСники самостійно пробували шукати небезпечні знахідки. На майданчику «Аварійно-рятувальних робіт» малеча розрізала металобрухт та підіймала вантаж за допомогою спеціальних подушок.

Одним із улюблених місць для діточок була «Пожежна гойдалка», змайстрована самими рятувальниками з пожежних рукавів. Найбільше позитивних емоцій діти отримали побувавши на майданчику «Кінологічної служби», який представили працівники Мобільного рятувального центру ДСНС України разом із чотирилапими рятувальниками. Собаки продемонстрували своє вміння пошуку постраждалих та своїм дружнім люблячим характером вмить завоювали серця дітей. На майданчику «Служби зв’язку» діти мали можливість обмінюватись інформацією один з одним через справжні рації. На майданчику рятувальників Київської міської державної адміністрації «Київська служба порятунку» дітлахи  долали навісну переправу, яка дозволяє рятувальникам вдосконалити вміння робіт на висоті.

У мобільному консультаційному пункті дітки ознайомились з правилами пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності. Рятувальники навчали діям у разі виникнення надзвичайних ситуаціях різного характеру та пояснювали алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Представники Червоного Хреста навчали дітей та дорослих навичкам надання першої медичної допомоги.

Окрім цього малеча з батьками приймали участь у сімейній естафеті: долали смуги перешкод, одягали бойовий одяг та гасили умовні пожежі. Учасники естафети отримали сувеніри на пожежну тематику. Також рятівники продемонстровали сучасну та старовинну техніку під музичний супровід оркестру «Вогнеборець». Створювати святковий настрій допомагали творчі колективи шкіл Дніпровського району.

Неочікуваним сюрпризом для відвідувачів «Рятувального містечка» став майданчик польової кухні. Тут вишукувалася черга з дітлахів та дорослих, які бажали скуштувати кашу від рятувальників.

За інформацією: www.dsns.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.