КМДА Київська міська державна адміністрація


21 вересня 2017

Дніпровчани взяли участь у Марші миру

Дніпровчани взяли участь у Марші миру

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день миру. У Києві відбувся Марш миру. Представники громадських організацій жінок, ветеранів, інвалідів, молоді, депутатського корпусу, зокрема, й Дніпровського району столиці, поклали квіти до пам’ятника воїнам України, полеглим в Афганістані, а потім пішою ходою пройшли до Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років», де відбувся мітинг. 

З вітальним словом до присутніх звернулись директор Департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації Юрій Крикунов, спеціаліст зі зв’язків з громадськістю представництва ООН в Україні Вікторія Андрієвська, Герой України, начальник Київського військового ліцею імені Богуна, генерал-майор Гордійчук Ігор Володимирович, Герой України, співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Жемчугов Володимир Павлович, Голова Київської регіональної організації миротворців генерал-майор Володимир Попович, заступник голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції В’ячеслав Марченко. Із закликами до миру, до присутніх звернулись вдова Героя України Ірина Міхнюк, голова громадської організації «Материнська любов» Зоя Миронова.

Довідково:

Це свято було започатковано Генеральною Асамблеєю ООН у 2002 році. Спочатку свято відзначали кожен третій вівторок вересня – на честь дня відкриття щорічної сесії Генеральної Асамблеї. Але, пізніше було прийняте рішення щодо встановлення фіксованої дати свята – 21 вересня. Генеральною Асамблеєю цей день проголошений як день відмови від насильства і припинення вогню у всьому світі. Всім країнам було запропоновано утримуватися від проведення військових дій цього дня. Щорічно 21 вересня в ООН проводяться різні заходи, які традиційно включають в себе Ходу миру  миротворчу акцію.Міжнародний день миру відзначають у всьому св іті з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства і вогню. Його почали святкувати 1982 року. День миру в Україні встановлений Указом Президента у 2002 році і відзначається щорічно 21 вересня – в Міжнародний день миру. У Києві марш проводиться щорічно за участю представників громадських організацій жінок, ветеранів, інвалідів, молоді, депутатського корпусу і керівництва міста.

Підготовлено у відділі з питань внутрішньої політики і зв’язків із громадськістю 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.