Головна  →  Новини  →  21 жовтня 2017

Сьогодні в парку Тельбін відбулася масштабна толока

Сьогодні в парку Тельбін відбулася масштабна толока

В рамках осіннього місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану на території Дніпровського району відбулися  толоки. До суботника, який відбувся сьогодні в парку біля озера Тельбін долучилися депутати Київської міської ради Андрій Странніков та Віталій Росляков, очільник Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Онофрійчук, директор комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дніпровського району Євген Ковшун, співробітники райдержадміністрації та звісно ж громада району.

Протягом дня висадили 126 дерев, тим самим встановили рекорд по кількості дерев, що висаджуються протягом толоки. Так, в парку культури і відпочинку «Перемога» було посаджено 86 дерев сосни чорної. В Спортивно-оздоровчому парку по вулиці Ю. Шумського, біля озера Тельбін – 30 дерев сосни чорної та 10 катальп бігнонієвидних (морозостійка рослина). Для кращого росту рослин, а також збереження вологи корінням їх одразу підживлювали натуральними біодобривами та водоакумулюючими біо-компонентами.  

За ініціативи депутатів Київради Андрія Страннікова та Віталія Рослякова, за дорученням Київського міського голови Віталія Кличка проводиться капітальний ремонт спортивно-оздоровчого парку по вулиці Ю. Шумського, 3 (біля озера Тельбін) на території Дніпровського району столиці.

В рамках проведення ремонту влаштують доріжки з дрібнорозмірних фігурних елементів мощення (ФЕМів) загальною площею 1733 кв.м. Крім того, передбачено влаштування асфальтобетонного покриття доріжок та тротуарів площею 360 кв.м. та встановлять 1358 м.п. бетонних поребриків. В парку передбачені велодоріжки та встановлення 3 велопарковок.

Озеленювачі району збагатять паркову зону новими деревами та кущами. Найближчим часом почнуться роботи з висадження молодих дерев, а саме: черемха Маака – 10 шт., платан кленотислий – 20 шт., клен червоний – 25 шт., катальпа бігнонієвидна 15 шт. (10 сьогодні вже висадили), ялина колюча голуба «Глаука» - 15 шт., ялина звичайна подушковидна – 9 щт. Крім того, для створення затишку та краси висадять ще й кущі: форзії – 40 шт., спіреї Білларда – 60 шт., барбарису Тунберга – 30 шт., айви японської – 15 шт., ялівцю віргінського «Грей Оул» - 30 шт., ялівцю китайського «Стрікта» - 11 шт., скумпії шкірястої – 20 шт., пухиропліника калинолистого – 50 шт., жасміну садового – 50 шт., магонії падуболистої – 50 шт., піраканти шарлахової – 20 шт. та спіреї Вангутти – 30шт. Крім того, посіють газонну траву на площі 5500 м.кв.

В рамках проекту передбачено встановлення 29 паркових лав та 29 нових сміттєвих урн. З березня 2018 року почнуться роботи з монтажу системи автоматичного поливу зеленої зони парку, яка охоплюватиме площу 3 га.

«В парку встановлять альтанки у вигляді ротонд, – повідомив Євген Ковшун. Для збереження цілісності конструкції від вандалів будуть виконані з бетонних колон. На центральній алеї будуть висаджені бардюрні самшити та лаванда, вздовж алей висадимо клен Пальматум. Біля лав ми плануємо встановити стовпці з можливістю підзарядження електропристроїв через мережу 220В, розетки будуть прорезинені».

Наступного року, також буде відновлено стадіон для футболу та волейболу. В рамках реконструкції передбачено встановлення огорожі поля, облаштування зони для вболівальників та суддів чи тренерів. Покриття поля буде виконано з штучної трави з використанням піностеролу. Також планується облаштувати моторік-парк з урахуванням орієнтування на різні вікові категорії. Крім того, буде встановлено урни для собак. Завершити всі роботи з реконструкції планується до середини травня 2018 року.

Мешканці мікрорайону активно долучилися до обговорення проекту реконструкції та внесли свої пропозиції і зауваження, за результатами яких було вирішено провести робочу зустріч за участю громади. 

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами районного Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень

Перейти до спискуВерсiя для друку