Головна  →  Новини  →  14 листопада 2017

У Київраді пропонують розширити перелік пільг для постраждалих під час Революції Гідності

У Київраді пропонують розширити перелік пільг для постраждалих під час Революції Гідності

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати внесли зміни до порядку надання додаткових пільг та гарантій сім’ям Героїв Небесної Сотні.

Відповідно до змін, планується надати нові пільги та розширити категорії отримувачів додаткових гарантій.  Відтак, запропоновано включити до переліку пільгових категорій громадян, киян, які під час Революції Гідності отримали тяжкі, середньої тяжкості та легкі тілесні ушкодження.

“Із врахуванням принципу соціальної справедливості, на постраждалих учасників Революції Гідності пропонується поширити щорічну матеріальну допомогу, надання коштів і компенсацію витрат на лікування тяжких хворих, а також щомісячну допомогу на покриття 50% витрат на комунальні послуги. Наразі право на отримання матеріальної допомоги мають 324 особи, які постраждали під час Євромайдану”, - зазначив голова бюджетної комісії.

Загальна сума витрат на надання матеріальної допомоги на 4 місяці поточного року (вересень-грудень), за підрахунками Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київради (КМДА) складає 955 тис.грн.

Окрім того, для членів сімей Героїв Небесної Сотні пропонується ввести додаткову гарантію — оздоровлення дітей віком до 7 років у супроводі матері, батька, бо особи, яка їх заміняє.

Відповідний проект рішення також має розглянути постійна комісія Київради з питань охорони здоров’я та соціального захисту.

За інформацією Київської міської ради

Перейти до спискуВерсiя для друку