Головна  →  Новини  →  17 листопада 2017

В Дніпровському районі відзначать День Гідності і Свободи

В Дніпровському районі відзначать День Гідності і Свободи

День Гідності та Свободи - свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року. Свято встановлено Указом Президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

З нагоди Дні Гідності та Свободи у навчальних закладах та закладах культури Дніпровського району заплановано проведення інформаційного, просвітницького та виховного характеру: «круглі столи», виховні години, історичні години, уроки гідності, виставки літератури в шкільних бібліотеках.

21 листопада о 09.00 служба, о 10.30 молебень за загиблими в церкві Парафії Преподобних Антонія і Феодосія Печерських УПЦ КП (вул. Юності,1) за участю керівництва району, учасників бойових дій та громадськості району.

21 листопада - покладання квітів у закладах освіти району до меморіальних дошок на честь загиблих під час Революцій.

21 листопада у бібліотеці ім. К Симонова (вул. Курнатовського, 9) пройдуть поетичні читання «Поетика революції».

23 листопада у бібліотеці № 158 (вул. Алма-Атинська, 109) пройде урок мужності і патріотизму «Вклоняємося силі нескорених».

21-26 листопада відбудеться цикли книжкових виставок, переглядів тематичних полиць, зустрічі з письменниками та учасниками Революції Гідності «Україна – понад усе» (бібліотеки району).

30 листопада о 13.00 у Дитячій музичній школі № 16 (вул. Ентузіастів,5/1-а) пройде літературно-музична композиція «З нами Правда, з нами Бог».

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку