Головна  →  Новини  →  20 листопада 2017

Урочисте відкриття підліткового клубу туристичного спрямування «Робінзон»

Урочисте відкриття підліткового клубу туристичного спрямування «Робінзон»

Сьогодні, 20 листопада, відбулося урочисте відкриття оновленого підліткового клубу спортивного напрямку з туристичної спеціалізації «Робінзон» Центру по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання Дніпровського району міста Києва. До урочистостей долучилися депутат Київської міської ради Ярослав Горбунов, очільник Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Онофрійчук, заступник голови Дніпровської райдержадміністрації Алла Загородня, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Дніпровської РДА Василь Ільєнко, керівник благодійної організації «Благодійний фонд «Дніпровський», голова громадської ради при Дніпровській РДА Анатолій Павленко, Народний депутат 2-го скликання, громадський діяч, капітан 1-го рангу Євген Лупаков,  кандидат в майстри спорту, керівник підліткового клубу «Робінзон» Олександр Шепнівський, педагоги та вихованці клубу.

Під час урочистої зустрічі для всіх гостей була презентована геолого-мінералогічна експозиція України, яку зібрали  під час геологічних екскурсій та подорожей учасники підліткового клубу спортивного напрямку з туристичної спеціалізації «Робінзон».

З метою покращення матеріально-технічної бази та створення  належних умов навчально-виховного процесу в підлітковому клубі «Робінзон» по вулиці Будівельників 32/2, в рамках виконання «Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2017 рік», за дорученням Київського міського голови Віталія Кличка та підтримки Дніпровської райдержадміністрації було проведено капітальний  ремонт.

В рамках капітального ремонту було проведено ремонтно-будівельні роботи вхідної групи, коридорів, навчальних кабінетів, актової зали та роздягальнь; проведено роботи по заміні комунікаційних мереж: теплопостачання, гарячого й холодного водопостачання та електромережі; встановлено екологічно чисте світлодіодне обладнання системи енергоефективного освітлення в приміщеннях.

Також було придбане навчальне обладнання, а саме: шкільні парти та стільці, шкільну дошку, полички та кутові сегменти, лавки дерев’яні та офісні стільці.

 Довідково:

Історія створення підліткового клубу «Робінзон» починається з травня 1985 року при  ЖКВ «Хімволокно», коли були організовані та діяли секції пішохідного туризму, походи вихідного дня, відвідування краєзнавчих музеїв та вивчення історії рідного краю.

З 2004 року підлітковий клуб «Робінзон» входить до мережі клубів Центру по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання Дніпровського району м. Києва та на сьогоднішній день підпорядкований відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Клуб створено з метою: морального, естетичного, фізичного виховання дітей, зміцнення їхнього здоров'я, вивчення природи та історії України, виховання любові до Батьківщини.

Основною формою масової роботи в клубі є походи вихідного дня (ПВД). Необхідні знання, вміння та навички туриста вихованці підліткового клубу «Робінзон» отримують під час проведення тренувань з пішохідного, водного, велосипедного туризму та  використовують їх у складних подорожах.

Клуб об'єднує дітей, молодь і дорослих віком від 5 до 35 років, які люблять відпочинок на природі з активним фізичним навантаженням, з іграми, подорожами з пізнавальним вивченням історії та природи нашого краю.            

В клубі займається близько 100 дітей, з яких 20 вихованців постійно беруть участь у Всеукраїнських змаганнях з туристичного багатоборства.

З 2015 року очолює роботу клубу педагог-організатор – Бельдій Олександра Олександрівна -кандидат в майстри спортуз туризму, має І категорійний розряд туристичних походів.         

В підлітковому клубі «Робінзон» створена геолого-мінералогічна експозиція України, зібрана під час геологічних екскурсій, подорожей.     

На сьогоднішній день у клубі працюють наступні види туризму: пішохідний, водний, велосипедний, скелелазіння, історично-краєзнавчий.

За час роботи клубу «Робінзон»  було проведено велику кількість туристичних походів:

  • водні походи по Дніпру і Нижньодніпровським плавунам, Десні, Дністровському каньйону;
  • пішохідні походи в Крим, Херсонській, Київській та Житомирським областях;
  • гірські та лижні походи по Кавказу, Карпатам;
  • велосипедні по Черкащині та Чернігівщині.

 Вихованці клубу постійно беруть участь у щорічному туристично-патріотичному конкурсі «Краща Туристична подорож року», що проводиться Всеукраїнським центром туристично–краєзнавчої творчості  молоді, Фестивалі фізичної культури та спорту (парк «Перемога»), у змаганнях з туристичного багатоборства «Х- Тур» в місті Києві (Гідропарк).Велика увага у клубі приділяється пропаганді здорового способу життя. Протягом року у вихідні дні у клубі проводиться ранкова фізична зарядка, оздоровчий біг по лісу. При клубі проводяться заняття з рукоділля, вечори поезії.

На даний час в підлітковому клубі «Робінзон» працюють два старші інструктори, кандидати в майстри спорту та суддя вищої категорії з туризму.

Завдяки підтримціДніпровської районної в місті Києві державної адміністрації,  відділу у справах сім'ї, молоді та спорту  та співпраці з міським дитячим центром творчості, Федерацією туризму України,Благодійною організацією «Благодійний фонд «Дніпровський» традиційно проходять міські та районні заходи:змаганнях з туристичного багатоборства «Х- Тур» в місті Києві (Гідропарк), Фестиваль фізичної культури та спорту (парк «Перемога»).

Кількість дітей, які займаються в підлітковому клубі «Робінзон» станом на жовтень 2017 року становить 86 осіб.

Працівники клубу – кандидати в майстри спорту з туризму.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами відділу  у справах сім’ї, молоді та спорту Дніпровської районної в місті Києі державної адміністрації

Перейти до спискуВерсiя для друку