КМДА Київська міська державна адміністрація


20 листопада 2017

Урочисте відкриття підліткового клубу туристичного спрямування «Робінзон»

Урочисте відкриття підліткового клубу туристичного спрямування «Робінзон»

Сьогодні, 20 листопада, відбулося урочисте відкриття оновленого підліткового клубу спортивного напрямку з туристичної спеціалізації «Робінзон» Центру по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання Дніпровського району міста Києва. До урочистостей долучилися депутат Київської міської ради Ярослав Горбунов, очільник Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Петро Онофрійчук, заступник голови Дніпровської райдержадміністрації Алла Загородня, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Дніпровської РДА Василь Ільєнко, керівник благодійної організації «Благодійний фонд «Дніпровський», голова громадської ради при Дніпровській РДА Анатолій Павленко, Народний депутат 2-го скликання, громадський діяч, капітан 1-го рангу Євген Лупаков,  кандидат в майстри спорту, керівник підліткового клубу «Робінзон» Олександр Шепнівський, педагоги та вихованці клубу.

Під час урочистої зустрічі для всіх гостей була презентована геолого-мінералогічна експозиція України, яку зібрали  під час геологічних екскурсій та подорожей учасники підліткового клубу спортивного напрямку з туристичної спеціалізації «Робінзон».

З метою покращення матеріально-технічної бази та створення  належних умов навчально-виховного процесу в підлітковому клубі «Робінзон» по вулиці Будівельників 32/2, в рамках виконання «Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2017 рік», за дорученням Київського міського голови Віталія Кличка та підтримки Дніпровської райдержадміністрації було проведено капітальний  ремонт.

В рамках капітального ремонту було проведено ремонтно-будівельні роботи вхідної групи, коридорів, навчальних кабінетів, актової зали та роздягальнь; проведено роботи по заміні комунікаційних мереж: теплопостачання, гарячого й холодного водопостачання та електромережі; встановлено екологічно чисте світлодіодне обладнання системи енергоефективного освітлення в приміщеннях.

Також було придбане навчальне обладнання, а саме: шкільні парти та стільці, шкільну дошку, полички та кутові сегменти, лавки дерев’яні та офісні стільці.

 Довідково:

Історія створення підліткового клубу «Робінзон» починається з травня 1985 року при  ЖКВ «Хімволокно», коли були організовані та діяли секції пішохідного туризму, походи вихідного дня, відвідування краєзнавчих музеїв та вивчення історії рідного краю.

З 2004 року підлітковий клуб «Робінзон» входить до мережі клубів Центру по роботі з дітьми та молоддю за місцем проживання Дніпровського району м. Києва та на сьогоднішній день підпорядкований відділу у справах сім'ї, молоді та спорту Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Клуб створено з метою: морального, естетичного, фізичного виховання дітей, зміцнення їхнього здоров'я, вивчення природи та історії України, виховання любові до Батьківщини.

Основною формою масової роботи в клубі є походи вихідного дня (ПВД). Необхідні знання, вміння та навички туриста вихованці підліткового клубу «Робінзон» отримують під час проведення тренувань з пішохідного, водного, велосипедного туризму та  використовують їх у складних подорожах.

Клуб об'єднує дітей, молодь і дорослих віком від 5 до 35 років, які люблять відпочинок на природі з активним фізичним навантаженням, з іграми, подорожами з пізнавальним вивченням історії та природи нашого краю.            

В клубі займається близько 100 дітей, з яких 20 вихованців постійно беруть участь у Всеукраїнських змаганнях з туристичного багатоборства.

З 2015 року очолює роботу клубу педагог-організатор – Бельдій Олександра Олександрівна -кандидат в майстри спортуз туризму, має І категорійний розряд туристичних походів.         

В підлітковому клубі «Робінзон» створена геолого-мінералогічна експозиція України, зібрана під час геологічних екскурсій, подорожей.     

На сьогоднішній день у клубі працюють наступні види туризму: пішохідний, водний, велосипедний, скелелазіння, історично-краєзнавчий.

За час роботи клубу «Робінзон»  було проведено велику кількість туристичних походів:

  • водні походи по Дніпру і Нижньодніпровським плавунам, Десні, Дністровському каньйону;
  • пішохідні походи в Крим, Херсонській, Київській та Житомирським областях;
  • гірські та лижні походи по Кавказу, Карпатам;
  • велосипедні по Черкащині та Чернігівщині.

 Вихованці клубу постійно беруть участь у щорічному туристично-патріотичному конкурсі «Краща Туристична подорож року», що проводиться Всеукраїнським центром туристично–краєзнавчої творчості  молоді, Фестивалі фізичної культури та спорту (парк «Перемога»), у змаганнях з туристичного багатоборства «Х- Тур» в місті Києві (Гідропарк).Велика увага у клубі приділяється пропаганді здорового способу життя. Протягом року у вихідні дні у клубі проводиться ранкова фізична зарядка, оздоровчий біг по лісу. При клубі проводяться заняття з рукоділля, вечори поезії.

На даний час в підлітковому клубі «Робінзон» працюють два старші інструктори, кандидати в майстри спорту та суддя вищої категорії з туризму.

Завдяки підтримціДніпровської районної в місті Києві державної адміністрації,  відділу у справах сім'ї, молоді та спорту  та співпраці з міським дитячим центром творчості, Федерацією туризму України,Благодійною організацією «Благодійний фонд «Дніпровський» традиційно проходять міські та районні заходи:змаганнях з туристичного багатоборства «Х- Тур» в місті Києві (Гідропарк), Фестиваль фізичної культури та спорту (парк «Перемога»).

Кількість дітей, які займаються в підлітковому клубі «Робінзон» станом на жовтень 2017 року становить 86 осіб.

Працівники клубу – кандидати в майстри спорту з туризму.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами відділу  у справах сім’ї, молоді та спорту Дніпровської районної в місті Києі державної адміністрації



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.