Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Студенти-кухарі Київського професійного коледжу сфери послуг приготували обіди для школярів разом із Євгеном Клопотенком

16 травня 2024 року, 15:20

Студенти Київського професійного коледжу сфери послуг взяли участь у практикумі в одній із шкіл Деснянського району столиці, під час якого асистували досвідченим кухарям на чолі з Євгеном Клопотенком у готуванні шкільних обідів із нового «Збірника рецептур для шкільних їдалень». Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Ми вже кілька років працюємо над змінами в шкільному харчуванні і мали б значно більше успіху, якби ці процеси не гальмувались спочатку карантинними обмеженнями, а потім військовою агресією росії. І все ж у тих школах із 419-ти, де ми встигли перевести харчування на мультипрофіль – тобто можливість дітям самим обирати з низки страв, що вони їстимуть – маємо значні успіхи. А саме: задоволені і діти, і їхні батьки. І, додатково, до мінімуму зведено кількість продуктів, які викидаються у смітник. Тобто кошти киян, якими ми оплачуємо харчування пільгових категорій у школах, використовуються ефективно. А це тільки на 2024 рік – більше 370 мільйонів гривень. Наразі кількість пільговиків збільшилась і складає вже майже 14% від облікового складу учнів», – заявив Валентин Мондриївський.

Він також зазначив, що участь молодих кухарів у подібних навчаннях дозволить забезпечити заклади освіти якісним персоналом.

«Такі досвідчені кухарі, як Євген Клопотенко та представники наших комунальних підприємств, готові передавати свій досвід, допомагати робити меню і страви сучасними, цікавими і смачними для дітей. І те, що сьогодні ми разом із Департаментом освіти і науки нагородили подяками від адміністрації і подарунками від зіркового гостя 10 молодих студентів-кухарів, стало для них яскравою подією, що точно запам’ятається і підтримуватиме їхню впевненість у правильності вибору професії. Хочу зауважити, що саме професія кухаря є однією з найпопулярніших у наших коледжах. Так, на нього навчаються 16% наших студентів», – підсумував Валентин Мондриївський.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]