Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Відсьогодні мешканців Троєщини обслуговуватиме найсучасніша «швидка»

10 вересня 2012 року

 Відсьогодні мешканців Троєщини обслуговуватиме найсучасніша «швидка». Голова КМДА Олександр Попов та секретар Київради Галина Герега вручили ключі від новеньких 17 автомобілів бригадам підстанції швидкої медичної допомоги №15, що у Деснянському районі.

«Важливо, що сьогодні ми оновлюємо парк екстреної медичної допомоги на найсучаснішому рівні, послуговуючись європейськими стандартами охорони здоров’я. Цього року ми замінюємо 85% автомобілів, ще 15% – у планах наступного року. Поряд з цим, ми в шість разів збільшили медикаментозне фінансування. Так, якщо раніше на один виклик виділялося близько шести гривень, то нині – 36. Це і дозволило закупити більш дороговартісні медикаменти та надавати оперативну допомогу навіть при інсультах та інфарктах», – наголосив Олександр Попов.

17 сучасних карет «швидкої» – це уже друга партія автомобілів екстреної допомоги, яку Київ отримує за урядовою програмою. Перші 25 карет швидкої та 2 реанімобілі (придбані за кошти міського бюджету) курсують вулицями міста ще з липня. Загалом же до кінця року столиця отримає 65 одиниць сучасної техніки, а отже зможе оновити парк «швидкої» допомоги на 85 відсотків.

«Із серпня цього року на лінію виведено 27 нових машин швидкої медичної допомоги, сьогодні їхня кількість збільшилась ще на 17 і ця чисельність зростатиме і надалі. Особливо актуально це у густонаселених районах міста, таких як Деснянський район. Він активно розвивається, з’являються нові житлові квартали, збільшується кількість населення. Відповідно треба враховувати і той факт, що швидка допомога тут має стати сучаснішою та мобільнішою. Розуміючи це, на 2012 рік ми на 38% збільшили видатки на утримання станцій швидкої медичної допомоги порівняно з попереднім роком», – наголосила Галина Герега.

Довідково.

Сьогодні підстанція №15 обслуговує 263 тис. 443 мешканці Деснянського району. У 2011 році її колективом виконано 2 тис. 941 виїзд на екстрені виклики, щодоби надходить понад 150 викликів. Примітно, що добове навантаження на 1 бригаду становить 12-13 викликів. У більш ніж половині випадків бригади швидкої добиралися до місця виклику у межах 10 хвилин. Працівники підстанції впевнені, що після отримання 17 нових автомобілів відсоток оперативного реагування на виклики помітно зросте.

Видатки на утримання Станції швидкої медичної допомоги у поточному році, порівняно з попереднім роком, зросли на 35546,9 тис грн. або 38,2 відсотка, а видатки на медикаменти з розрахунку на один виклик швидкої допомоги зросли з 6 грн. у 2011 році до 35 грн. у 2012 році.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]