Головна  →  Новини  →  8 травня 2018

В Парку культури і відпочинку «Перемога» відбувся Ритуал Пам’яті та покладання квітів в пам’ять жертв Другої світової війни

В Парку культури і відпочинку «Перемога» відбувся Ритуал Пам’яті та покладання квітів в пам’ять жертв Другої світової війни

Сьогодні, у День пам’яті та примирення, в Україні вшановують пам’ять всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років. В районному Парку культури і відпочинку «Перемога» (бульв. Перова, 2) відбувся Ритуал Пам’яті та покладання квітів в пам’ять загиблих. Керівництво Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, представники всіх відділів, управлінь та структурних підрозділів Дніпровської РДА разом із представниками ветеранських організацій, воїнами АТО, депутатами Київради від Дніпровського району, членами Громадської ради при Дніпровській райдержадміністрації, представниками громадськості вшанували подвиг українського народу, віддали шану всім борцям проти нацизму та загадали про загиблих воїнів і жертв війни. Під час урочистого Ритуалу квіти поклали до пам’ятних знаків та місць: кургану «Безсмертя», пам’ятників «Жінці у Другій світовій війні» та «Матері-вдові».

Цього ж дня вшанували пам'ять про загиблих у роки війни залізничників у Парку культури та відпочинку «Гідропарк» (вул. Передмісна Слобідська, 1). Поклали квіти до Пам’ятного знаку на честь поселення Передмісна слобідка, знищеного німецькими окупантами у 1943 році.

Довідково.

День пам’яті та примирення встановлено в Україні 8 травня, відповідно до Указу Президента України від 24 березня 2015 року № 169/2015 «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» та Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років», і офіційно відзначається з 2015 року.

Генеральна Асамблея ООН у 2004 році ухвалила Резолюцію, в якій проголосила 8 та 9 травня Днями пам’яті та примирення. Державам-членам ООН, неурядовим організаціям, крім святкування своїх Днів Перемоги або Звільнення, рекомендовано також щорічно відзначати один чи два дні як данину пам’яті усім жертвам Другої світової війни.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики

Перейти до спискуВерсiя для друку