Головна  →  Новини  →  15 червня 2018

Працівників медичної сфери привітали з професійним святом

Працівників медичної сфери привітали з професійним святом

Сьогодні в Дніпровській райдержадміністрації відбулись урочистості з нагоди Дня медичного працівника. З вітальними словами до працівників медичної сфери району звернувся очільник Дніпровського району Петро Онофрійчук. Він зазначив, що споконвіку більше за скарби та всілякі надбання цінувалося здоров’я людини, а тому професія лікаря завжди була однією з найнеобхідніших і найшанованіших. Петро Васильович висловив подяку присутнім за високий професіоналізм, сумлінну працю та вірність покликанню. Відзначив, що медична сфера району завжди лишається в авангарді, а медичні працівники завжди були і є на передньому краю щодо виконання поставлених завдань по реформуванню медичної галузі. Керівник району побажав всім здоров’я, особистого щастя, нових професійних здобутків, благополуччя в родинах, миру і затишку.

До привітань долучились Алла Загородня - заступник голови Дніпровської райдержадміністрації, Олена Овраменко - депутат Київради, Даніель Карабаєв – начальник районного управління охорони здоров’я.

Після теплих слів привітань кращих медичних працівників району за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я Дніпровського району міста Києва та з нагоди Дня медичного працівника нагородили подяками, грамотами, відзнаками Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації та цінними подарунками.

Також під час урочистостей було представлено новопризначеного головного лікаря Київської міської клінічної лікарні № 11 Дніпровського району Ірину Калмикову, яка, окрім іншого, отримала «Знак пошани» від Національної медичної палати України.

Довідково.

Починаючи з 1994 року Указом Президента України № 281 професійне свято працівників галузі охорони здоров'я - День медичного працівника -відзначається щорічно у третю неділю червня. Саме цього дня, ми маємо змогу подякувати всім тим, хто не жаліючи зусиль і часу приймає на себе важкий тягар людського болю і страждань, оберігає найцінніше, що є у людини - її життя. Адже здоров'я нації є базовою умовою нормального розвитку країни, її благополуччя.

В Дніпровському районні мешкає 356 131 населення. Амбулаторна медична допомога мешканцям району надається в 5-ти Комунальних некомерційних підприємствах Центрах первинної медико-санітарної допомоги та 2-ох Комунальних некомерційних підприємствах Консультативно-діагностичних центрах, в Стоматологічній поліклініці Дніпровського району, в Шкірно-венерологічному диспансері № 1 .

Стаціонарна медична допомога мешканцям району надається в:

- Київській міській клінічній лікарні № 2;

- Київській міській клінічній лікарні № 3;

- Київській міській клінічній лікарні № 11;

- Київській міській дитячій клінічній лікарні № 2;

- Київському міському пологовому будинку № 6.

В медичній галузі Дніпровського району працює 3 472 особи, з них 1 253 лікарів та 2 219 медичних сестер.

Підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Управління охорони здоров’я Дніпровської районної в м.Києві державної адміністрації

Перейти до спискуВерсiя для друку