Головна  →  Новини  →  23 червня 2018

24 червня а парку «Перемога» відбудеться фестиваль скандинавської ходьби

24 червня а парку «Перемога» відбудеться фестиваль скандинавської ходьби

24 червня з 9:00 до 16:00 в парку культури та відпочинку «Перемога» Дніпровського району столиці відбудеться фестиваль скандинавської ходьби.

В рамках заходу передбачається проведення майстер-класів, змагань, семінарських обговорень про скандинавську ходьбу.

Метою фестивалю є популяризація скандинавської ходьби, як масового виду фізичного виховання та оздоровлення населення.

Довідково.

Скандинавська ходьба - вид фізичної активності, у якій використовується методика занять і техніка ходьби з використанням спеціальних палиць, схожих на лижні.

Історія скандинавської ходьби бере свій початок у давніх часах. Тоді переважно паломники, вівчарі чи інші використовували палиці як опору. В медицині цю техніку почали використовувати як лікувальну фізкультуру з минулого століття.

Скандинавська ходьба набула широкої популярності в кінці XX століття в Скандинавії, через що і має таку назву. Дехто пов'язує походження скандинавської ходьби з історією фінських лижників, які хотіли постійно проводити тренування, навіть у не сезон, тому вони просто симулювали ходьбу на лижах, бігаючи з палицями. Після фінів використовувати палиці почали шведські та норвезькі лижники, а згодом цей спосіб тренування підхопили Швейцарія, Австрія, Німеччина та інші країни. І оскільки прийшла нова вправа зі скандинавських країн, то називати її стали скандинавської ходьбою. Згодом біг і ходьбу з палицями почали використовувати не тільки професійні лижники, а й просто любителі активного відпочинку та здорового способу життя.

Тепер скандинавська ходьба набирає популярність в США, Австралії, Нової Зеландії, Японії та інших країнах.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної

Перейти до спискуВерсiя для друку