Головна  →  Новини  →  19 жовтня 2018

В районному центрі зайнятості для учнів школи №120 провели тренінг «Надання першої долікарської допомоги»

В районному центрі зайнятості для учнів школи №120 провели тренінг «Надання першої долікарської допомоги»

Дніпровська районна філія підтримує тісний зв’язок з безробітними, які відкрили власну справу з допомогою служби зайнятості. Так, 18 жовтня в Дніпровській районній філії Київського міського центру зайнятості для учнів 6-го та 8-го класів спеціалізованої школи №120 з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу (вул. Райдужна, 17Б) проводився тренінг «Надання першої долікарської допомоги», який був проведений колишнім учасником АТО, а нині приватним підприємцем - Євгеном Шосталь. Метою тренінгу було оволодіння школярами знаннями та навичками надання невідкладної медичної  допомоги.

Слухачам розповіли про початковий алгоритм дії при наданні першої невідкладної допомоги: як проводити серцево-легеневу реанімацію та надавати допомогу при ранах та кровотечах. На тренінгу було надано багато цікавої та корисної інформації. Всі бажаючі мали змогу навчитися робити непрямий масаж серця та  штучне дихання на манекені,  міряти пульс  та зупиняти кровотечу.

Після проведення зустрічі залишилися навички, мета яких не розгубитися, не нашкодити і правильно допомогти, а  можливо і  врятувати  чиєсь  життя. Долікарська допомога, що надається людьми, які не мають спеціальної медичної підготовки, полягає в застосуванні найпростіших засобів на місці події до прибуття медичного працівника. Від того, наскільки своєчасно і грамотно надано першу допомогу, багато в чому залежать результати подальшої невідкладної лікарської допомоги та лікування, а в ряді випадків і життя потерпілого.

Інформацію підготовлено відділом з питань інформаційної політики за матеріалами Дніпровської районної філії Київського міського центру зайнятості

Перейти до спискуВерсiя для друку